Ανάλαφρο cheesecake με ζελέ πορτοκαλιού, από το sintayes.gr!
Ένα πανάλαφρο , δροσερό καλοκαιρινό και πεντανόστιμο cheesecake με ζελέ πορτοκαλιού. Μια εύκολη συνταγή για ένα γλύκισμα που θα σας καταπλήξει με την υπέροχη γεύση του.
Χρόνος: 40 λ
Δυσκολία: Μέτρια
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 2 πακέτα μπισκότα digestive
- 100 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα [*]
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη κρέμα cheesecake:
- 400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
- 1 κουτί ζελέ πορτοκαλιού
- 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
- ξύσμα πορτοκαλιού
- Για τη τελική στρώση και γαρνίρισμα:
- Φέτες πορτοκαλιού
- 1 πακέτο ζελέ πορτοκαλιού
- 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- Κουκουνάρια καβουρντισμένα
- Σοκολάτα κουβερτούρα & λευκή σοκολάτα
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Χοντρο-θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τα αμύγδαλα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα 23-25 εκ. περίπου με αφαιρούμενο στεφάνι ή ένα τσέρκι και απλώνουμε το μείγμα, ώστε να σχηματίσουμε τη βάση του γλυκού μας. Το βάζουμε στο ψυγείο.
- Για τη κρέμα: Φτιάχνουμε το ζελέ πορτοκαλιού, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Διαλύουμε τη ζελατίνη σε μισό φλ. τσαγιού ζεστό νερό. Αναμιγνύουμε τη ζελατίνη με το ζελέ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει. Ρίχνουμε σταδιακά τη σαντιγί στο μπολ με το τυρί κρέμα, προσθέτουμε το ζελέ και το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές, απαλές κινήσεις να ενσωματωθούν πλήρως. Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και τοποθετούμε τη φόρμα πάλι στο ψυγείο, μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.
- Για τη τελική στρώση: Όση ώρα έχουμε την κρέμα στο ψυγείο, φτιάχνουμε το δεύτερο πακέτο ζελέ με 1 φλ. τσαγιού ζεστό νερό και τον χυμό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώνει. Όταν πήξει η κρέμα τυριού, απλώνουμε το ζελέ πάνω από τη κρέμα και ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, περιμένοντας να μισο-πήξει.
- Γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού, κουκουνάρια και φλούδες από τις δύο σοκολάτες, που έχουμε ξύσει με τον αποφλοιωτή ή ειδική ξύστρα. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Το σερβίρουμε αφού έχουμε αφαιρέσει το τσέρκι ή το στεφάνι της φόρμας.
[*] Τα αμύγδαλα τα καβουρδίζουμε τοποθετώντας τα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λ.
Πηγή:www.2daycook.com
https://www.sintayes.gr/syntages/analafro-cheesecake-zele-portokaliou/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ζελέ γιαούρτι µε φράουλες και βότκα, από την Αργυρώ μας!
Cheesecake λευκής σοκολάτας με μακαντέμια & καραμέλα, από τον Γιώργο Τσούλη!
Σοκολατένια ζελεδάκια, από τον Γιώργο Τσούλη!
Γιαουρτοζελέ με Morfat Creamy, από την Morfat!
Brownies-cheesecake από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Γιαουρτοζελέ με φρέσκα φρούτα, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση