Κερασόπιτα, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ένα γλυκό με το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, που θα αγαπήσετε!
ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ45Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5

 

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια

250 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

80 γρ. καστανή ζάχαρη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

αυγά, medium

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα από 1 lime

 

Άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  381   19%
ΒΑΖΑΛίπος    2.9g    4%
ΒΑΖΑKορεσμένα   1g   5%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   7.7g   15%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    81.6g    31%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    36.7g   41%
ΒΑΖΑΑλάτι   0.06g    1.00%
ΒΑΖΑΙνες    1.3g     5%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά, την κρυσταλλική ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψουν τα αυγά. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γιαούρτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα lime.
2Κατόπιν, προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά σε δόσεις και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει μία λεία υφή.
3Στη συνέχεια, σε μία τετράγωνη φόρμα με αποσπώμενη βάση διαστάσεων 23Χ23 εκ., στην οποία έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα απλώνουμε τα κεράσια και τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10-12 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
4Αφού καραμελώσουν, αφαιρούμε από το φούρνο τα κεράσια και τα περιχύνουμε με το μείγμα ομοιόμορφα προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια τους.
5Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-35 λεπτά.
6Μόλις ψηθεί η κερασόπιτα, την ξεφορμάρουμε, την αναποδογυρίζουμε, τη μεταφέρουμε σε μία σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
7Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κόβουμε την κερασόπιτα σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε να προσθέσουμε τα κεράσια χωρίς την καστανή ζάχαρη μέσα στο μείγμα του γλυκού, αντί να τα απλώσουμε στη βάση του γλυκού.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/kerasopitaa
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *