Αμυγδαλωτά με φρέσκα κεράσια, από την Γιάννα Μπαλαφούτη και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Μερίδες: για 1,5 κιλό

  • 1,5 κιλό αμύγδαλα με τη φλούδα τους ή αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη και 500 γρ. έξτρα για το άχνισμα
  • 200 γρ. φρέσκα κεράσια ξεκουκουτσιασμένα ή 200 γρ. μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λικέρ κεράσι

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλέθουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα, μέχρι να γίνουν σαν πούδρα. Εναλλακτικά μπορούμε να επιλέξουμε έτοιμο αλεύρι αμυγδάλου, ιδανικά ελληνικό και με τη φλούδα του.

Βήμα 2

Πολτοποιούμε τα κεράσια και προσθέτουμε στον πολτό το λικέρ. Σε μια ευρύχωρη λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι αμυγδάλου με το ένα κιλό ζάχαρη άχνη.

Βήμα 3

Προσθέτουμε σιγά, σιγά το πολτοποιημένο κεράσι ή τη μαρμελάδα κεράσι και ανακατεύουμε. Φροντίζουμε να δημιουργηθεί μια σφιχτή αλλά ταυτόχρονα ελαστική αμυγδαλόπαστα. Αν η ζύμη χρειάζεται περισσότερη υγρασία προσθέτουμε λίγα ακόμη κεράσια, αν είναι αρκετά σφιχτή και δεν πλάθεται, τότε προσθέτουμε αλεύρι αμυγδάλου.

Βήμα 4

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και πιέζουμε στο πάνω μέρος ώστε να αποκτήσουν ένα σχήμα κωνικό που θυμίζει κάπως το αχλάδι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Βήμα 5

Σε μια λεκάνη αδειάζουμε τη ζάχαρη άχνη και βουτάμε τα αμυγδαλωτά. Αφήνουμε να τραβήξουν ζάχαρη και τα βγάλουμε τινάζοντάς τα ελαφρώς ώστε να φύγει η περιττή άχνη. Τέλος τα στήνουμε σε μια πιατέλα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Tips

  • Τα αμυγδαλωτά με φρέσκο πολτό κερασιού έχουν υψηλή θρεπτική αξία, όμως διατηρούνται για 2-3 ημέρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, μακριά από ζέστη. Αν επιθυμείτε περισσότερο χρόνο συντήρησης τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα κεράσι.
  • Αν επιλέξετε μαρμελάδα με ζάχαρη, τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε ένα μέρος της άχνης, ώστε να μην είναι πολύ γλυκό το αποτέλεσμα.
  • Εναλλακτικά, αντί για ζάχαρη άχνη μπορείτε να πασπαλίσετε με σκόνη κακάο.

Παραδοσιακή συνταγή από το Μεταξοχώρι της Αγιάς στη Λάρισα για αμυγδαλωτά με καλοκαιρινά κεράσια.

 

https://www.olivemagazine.gr/recipe/amygdalota-me-freska-kerasia/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *