Κέικ με φρέσκα κεράσια, από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο μαλακό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 3/4 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 αυγά
- 3/4 του φλιτζανιού φρέσκο γάλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλιά της σούπας λικέρ πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
- 2 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια χωρίς κουκούτσι κομμένα στη μέση
- ελάχιστο αλάτι, ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάτε το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. Ενσωματώνετε στο μείγμα ένα ένα και τα αυγά.
- Ανακατεύετε το αλεύρι με ελάχιστο αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου-ζάχαρης-αυγών, ρίχνετε και το γάλα, τη βανίλια και το λικέρ (αν βάλετε) και ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Απλώνετε τα κεράσια σε βουτυρωμένη, αντικολλητική, στρογγυλή ή τετράγωνη φόρμα (πλευράς 22cm-24cm) και στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα του κέικ. Κουνάτε το σκεύος ή βοηθάτε με τη σπάτουλα να απλωθεί παντού καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35′-40′. Σερβίρετε το κέικ πασπαλισμένο με άχνη.
Συμβουλή
Δεν ανοίγουμε ποτέ το φούρνο που ψήνουμε κέικ πριν τα 25′. Ελέγχουμε αν το κέικ μας έχει ψηθεί εσωτερικά βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα ή τη λάμα ενός μαχαιριού μέσα -θα πρέπει να βγαίνουν καθαρά χωρίς ίχνη νωπής ζύμης επάνω τους.
https://tinyurl.com/y27828jr
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Λικέρ Βύσσινο ή Κεράσι- Cherry or Sour Cherry Liqueur, by Akis and akispetretzikis.com!
Παγωτό κεράσι, από το icookgreek.com!
Παγωμένος κορμός semifreddo με κεράσια, από το sintayes.gr!
Ταρτάκια με κεράσι και ινδική καρύδα, από την Luise και το radicio.com!
Παγωτό με λευκή σοκολάτα και κομπόστα από κεράσια, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!
Δίχρωμο γιαουρτοζελέ κεράσι μπανάνα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση