Νηστίσιμα σοκολατένια brownies με ταχίνι, από το nutrischool!
Τα υλικά μας
- 300γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300γρ.ταχίνι με κακάο (υπάρχει στα super markets)
- 300γρ. ζάχαρη άχνη (για να λιώσει πιο εύκολα)
- 300γρ. χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι βιολογικό καλύτερα
- 200γρ.κουβερτούρα σοκολάτας υγείας
- 70γρ.καρύδια ξεφλουδισμένα ή ανάλογα με την προτίμησή μας
- 1κ.γλ. baiking powder
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ανάμειξη μπορεί να γίνει ακόμα και με πιρούνι ή αβγοδάρτη, χωρίς τη χρήση μίξερ.
- Σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο ταψί αλείφουμε λάδι και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Η διάρκεια ψησίματος ποικίλει ανάλογα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Εμείς προτείνουμε 40 λεπτά για υφή brownies ή 50 λεπτά για να είναι ψημένα αρκετά και καθόλου ρευστά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
#tip : Τα κέικ που περιέχουν ταχίνι θέλουν παραπάνω χρόνο ψησίματος για να αποκτήσουν υφή κέικ, διαφορετικά μοιάζουν να είναι λίγο άψητα στο κέντρο. Επειδή η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει αβγό, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία μας, αν φαγωθεί ακόμα και ωμό.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα Brownies - Brownies Cake, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!
Κέικ με σουσάμι, από την Luise και το Radicio.com!
Νηστίσιμο, ωμοφαγικό μπράουνις - Raw brownies, by Lenia and the veggiesissters.gr!
Brownies με αβοκάντο, από τον σεφ Φώτη Παπαγεωργίου και το allazwdiatrofi.gr!
Μπράουνις με ινδοκάρυδο σερβιρισμένο με παγωτό, από το sintayes.gr!
Brownies με ganache, από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση