Νηστίσιμα σοκολατένια brownies με ταχίνι, από το nutrischool!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα υλικά μας

  • 300γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300γρ.ταχίνι με κακάο (υπάρχει στα super markets)
  • 300γρ. ζάχαρη άχνη (για να λιώσει πιο εύκολα)
  • 300γρ. χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι βιολογικό καλύτερα
  • 200γρ.κουβερτούρα σοκολάτας υγείας
  • 70γρ.καρύδια ξεφλουδισμένα ή ανάλογα με την προτίμησή μας
  • 1κ.γλ. baiking powder

Εκτέλεση

 

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ανάμειξη μπορεί να γίνει ακόμα και με πιρούνι ή αβγοδάρτη, χωρίς τη χρήση μίξερ.
  2. Σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο ταψί αλείφουμε λάδι και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.
  4. Η διάρκεια ψησίματος ποικίλει ανάλογα με τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Εμείς προτείνουμε 40 λεπτά για υφή brownies ή 50 λεπτά για να είναι ψημένα αρκετά και καθόλου ρευστά.

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

#tip : Τα κέικ που περιέχουν ταχίνι θέλουν παραπάνω χρόνο ψησίματος για να αποκτήσουν υφή κέικ, διαφορετικά μοιάζουν να είναι λίγο άψητα στο κέντρο. Επειδή η συγκεκριμένη συνταγή δεν περιέχει αβγό, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία μας, αν φαγωθεί ακόμα και ωμό.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *