Super Fudgy Keto Brownies, από την αγαπημένη Μika Kitrina και το Keto Kitchen Ninja!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Συνήθως τα μπράουνις θυμίζουν πιο πολύ κέικ με κακάο.

Είναι παραψημένα, με λίγη γεύση σοκολατας και αρκετά στεγνά, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα.

Αυτά εδώ είναι σούπερ σοκολατένια, με κομμάτια σοκολάτας που λιώνουν, και με τραγανά φουντούκια που αγαπώ!

Ψήνονται μόνο για 12 με 15 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο βέβαια, αλλά αυτό που μου αρέσει πολύ, είναι ότι γίνεται να μπει η ζύμη και σε 9 μικρές θήκες σιλικόνης, και έτσι να έχεις ενα ατομικό μπράουνι με 5 λεπτά ψήσιμο.

Λογικά ψήνονται και σε φούρνο μικροκυμμάτων, αλλά δεν μπορώ να σας πω για αυτόν τον τροπο καταστροφ.. εεε…παρασκευής μιας και τετοιο μηχανημα δεν θα μπει στο σπίτι μου ποτέ.

Αν ψηθούν πολύ, θα γινουν κέικ.

Αν κρυώσουν δεν ειναι βέβαια λιωμένη η σοκολατα.

Φάτε με κέτο παγωτό βανίλια ή καραμέλα, με σαντιγί ή σάλτσα καραμέλας…ή έναν συνδυασμό; Απαπα… ????

….και δεν χρειάζονται ψυγείο για συντήρηση αφού ψηθούν!

Στην φωτογραφία είναι κομμένα τη δεύτερη μέρα και χάνεται λίγο το εφέ της σοκολάτας στη ζύμη που λιώνει.

Course cake, Dessert

Cuisine American

Prep Time 15 minutes

Cook Time 12 minutes

Total Time 27 minutes

Servings 9 servings

Ingredients

  • 180 γρ βούτυρο ή λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά
  • 80 γρ λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 170 γρ αυγά
  • 120 γρ στέβια-ερυθριτόλη 1:1 Sukrin Gold έβαλα
  • 120 γρ κακάο
  • 100 γρ σοκολάτα 99%
  • 60 γρ ψημένα φουντούκια ολόκληρα
  • 3 γρ αλάτι
  • 1/2 κγ στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
  • 1/2 στικ φυσική βανίλια

Instructions

  1. Προθέρμανση φούρνου στους 180 βαθμούς Κελσίου, αέρα.

    Μέγεθος ταψιού 20 επί 22 εκατοστά ντυμένο με λαδόκολλα, ψήσιμο 12 με 15 λεπτά για να βγούνε fudgy, 20 με 23 λεπτά αν τα θέλουμε σαν κέικ.

    Εναλλακτικά, 9 μάφινς που θέλουν ψήσιμο 5 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία για να βγούνε fudgy, 10 αν τα θέλουμε σαν κέικ.

    Μπορείτε να τα έχετε ψυγείο άψητα και να ψήνετε ένα ένα να είναι φρέσκα στο φάγωμα.

  2. Με το μίξερ, με ένα αναδευτήρι (γιατί είναι λίγο το μείγμα, μην πάει τίποτα χαμένο) χτυπάτε το λίπος της επιλογής σας με το γλυκαντικό, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα περίπου 4 λεπτά.

  3. Προσθέστε τα αυγά, και συνεχίστε το χτύπημα.

  4. Προσθέστε την βανίλια, το αλάτι και τον στιγμιαίο καφέ.

    Χτυπάτε λίγο ακόμα.

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  5. Προσθέτετε το κακάο σιγά σιγά, όχι τίποτα άλλο, μην βρεθείτε σε ένα σύννεφο κακάο, και χτυπάτε μέχρι η υφή να είναι όπως στο βίντεο λίγο πιο κάτω.

  6. Προσθέτετε την σοκολάτα σε κομμάτια και τα φουντούκια και τα ενσωματώνετε στη ζύμη.

  7. Ψήνετε ανάλογα με τις οδηγίες που έγραψα στην αρχή.

Notes

Το βίντεο της ζύμης εδώ!

Βρείτε τα παγωτά και τις σάλτσες καραμέλας εδώ!

Μάκρος για όλη την  δόση είναι: 3700 θερμίδες, πρωτεΐνη 58 γρ, λίπος 359 γρ, ίνες 26 γρ, νετ υδατάνθρακες  10 γρ.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *