Brownies με φουντούκι, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

ΜΕΡΙΔΕΣ  6

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  10λ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ   30λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ   1/5

Υλικά

200 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα

100 γρ. βούτυρο και έξτρα για το άλειμμα της φόρμας

150 γ.. ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά, large

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. αλάτι

160 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

200 γρ. φουντούκια

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Διατροφική Αξία

ανά μερίδα / τεμάχιο

  • ΘΕΡΜΙΔΕΣ
  • 746kcal
  • 37%
  • ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
  • 14.1g
  • 28%
  • ΥΔΑΤΑΘΡΑΝΚΕΣ
  • 71.2g
  • 27%

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

2. Βουτυρώνουμε μια τετράγωνη αντικολλητική φόρμα για κέικ 25×25 εκ, από πάνω τοποθετούμε μια λαδόκολλα και τη βουτυροκακαώνουμε και αυτήν και αφήνουμε στην άκρη.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο, σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700watt μέχρι να λιώσουν.

4. Βγάζουμε το μπολ από το μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5. Προσθέτουμε μέσα στο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά ένα-ένα, τη βανίλια και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και προσθέτουμε το αλεύρι με τα φουντούκια.

6. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

7. Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά και σερβίρουμε με καραμέλα βουτύρου ή με παγωτό.

#tsoulotip:

Όταν βάλετε το μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού και δεν βγει καθαρό μην νομίσετε ότι δεν είναι έτοιμο. Έτσι πρέπει να είναι για να παραμείνει υγρό όταν το τρώμε.

 

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/brownie-me-fountoyki

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *