Σοκολατάκια με κάστανο και στέβια, από τον Ευτύχη Μπλέτσα, την ISOSTEVIA και το Happy Cook!!

Νόστιμα σοκολατάκια με κάστανο. Mια πολύ νόστιμη συνταγή που μπορείτε να κάνετε ειδικά αν λατρεύετε τα κάστανα. Πάμε να δούμε τα υλικά.

Υλικά:
200 γρ. κάστανα λιωμένα
80 γρ. Βούτυρο Αγελάδος Χωριό ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό
100 γρ. αμύγδαλα ή κάσιους τριμμενα
3-4 κουταλιές κακάο
4 κουταλιές της σούπας ISOSTEVIA
1 βανίλια
30 χαρτάκια φοντάν

Εκτέλεση:
Ριχνεις τα λιωμένα κάστανα σε ένα μπολ, με το κακάο, τη στέβια, τη βανίλια, και το βούτυρο και το ανακατεύεις με τα χέρια. Τα πλάθεις σε μπαλάκια και τα βουτάς μέσα στο κακάο ή στο τριμμένο ξηρό καρπό. Μπορείς επίσης να τα βουτήξεις μέσα σε λιωμένη σοκολάτα ή τρούφα. Τα βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Tips για κάστανα:

  • Για εξτρά γεύση στο νερό που βράζουμε τα κάστανα ρίχνουμε και ένα κλαράκι δενδρολίβανο ή ένα ξυλάκι κανέλα.

  • Για πιο νόστιμα και γλυκά κάστανα βάλτε τα για μία ώρα σε μπωλ με νερό και 2  κουταλιές ζάχαρη.

  • Τα κάστανα πρέπει να είναι ζεστά όταν τα ξεφλουδίζουμε. Αν κρυώσουν ξεφλυδίζουν πιο δύσκολα.

  • 10 μεγάλα κάστανα περιέχουν μόνο 170 θερμίδες.

  • Το κάστανο είναι ο ξηρός καρπός με τα λιγότερα λιπαρά.

  • Δείτε το video:

  • https://www.youtube.com/watch?v=YFW8NDiS2x0

IMG_5238

http://bletsas.gr/sokolatakia-kastano-stevia/

http://www.isostevia.gr/

Αν θέλεις εύκολο και γρήγορο τρόπο για να καθαρίσεις τα κάστανα δες

Εύκολος τρόπος για να καθαρίσεις τα κάστανα (ολόκληρα και μισά)

kastana

Τα κάστανα και το καθάρισμά τους είναι μια δύσκολη διαδικασία για πολλούς. Αν θέλουμε να έχουμε γρήγορο και αποτελεσματικό καθάρισμα στα βρασμένα μας κάστανα πρέπει να ακολουθήσουμε τα εξής βήματα:

Αν θέλουμε ολόκληρα τα κάστανα:
1.Με ένα μαχαίρι -παπαγαλάκι- κάνουμε ένα σταυρό κάτω από κάθε κάστανο
2.Βράζουμε για 25-30 λεπτά σε αλατισμένο νερό
3.Βγάζουμε τα κάστανα από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν
4.Έπειτα σιγά σιγά αφαιρούμε το κέλυφος με ένα μαχαιράκι

Στην περίπτωση που θέλουμε θριμματισμένο κάστανο (ιδανικά για γέμιση):
1. Κόβουμε τα κάστανα στην μέση με ένα μαχαίρι
2. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10λεπτά
3. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν
4. Ζουλάμε το κάστανο και το κάστανο θα βγει

Extra TIPS:
-Τα κάστανα πρέπει να είναι ακόμη ζεστά όταν τα ξεφλουδίζουμε. Αν κρυώσουν θα δυσκολευτείτε με την διαδικασία.
http://bletsas.gr/katharisma-kastana/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *