Mangomisu (VIDEO), by Akis Petretzikis!













Συστατικά
Για το σιρόπι
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. μάνγκο
40 γρ. ρούμι
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
1 κ.σ. δυόσμο
Για την κρέμα
250 γρ. τυρί κρέμα
160 γρ. κρέμα καρύδας
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
30 γρ. ρούμι
75 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
Για τη σύνθεση
200 γρ. μάνγκο
200 γρ. σαβαγιάρ
Για το σερβίρισμα
φράουλες
φύλλα δυόσμου
Δείτε το VIDEO: https://youtu.be/mhimi8O5Fso
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Κόβουμε το μάνγκο σε μικρά κυβάκια και βάζουμε τα 200 γρ. σε ένα μπλέντερ.
Προσθέτουμε το ρούμι, το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ, τον δυόσμο και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, βάζουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, την κρέμα καρύδας, το ξύσμα από το λάιμ, το ρούμι, την άχνη, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα, σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Κόβουμε το υπόλοιπο μάνγκο σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ από την πλευρά της ζάχαρης στο σιρόπι και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 20×30 εκ. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα και τα κομμάτια από το μάνγκο.
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε με μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει και να σφίξει.
Σερβίρουμε με το υπόλοιπο σιρόπι, φράουλες και φύλλα δυόσμου.
https://akispetretzikis.com/recipe/5440/mangomisu
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ingredients
grams (g.)
TIP
Check off the ingredients you have used in the recipe or note the ingredients you have and add the rest to the shopping list by clicking the button below.
For the syrup
200 g orange juice
120 g granulated sugar
200 g mango(s)
40 g rum
lime zest, of 2 limes
lime juice, of 2 limes
1 tablespoon(s) mint
For the cream
250 g cream cheese
160 g coconut cream
lime zest, of 2 limes
30 g rum
75 g icing sugar
300 g heavy cream 35%, chilled
To assemble
200 g mango(s)
200 g ladyfingers
To serve
strawberries
mint leaves
Execution Method
TIP
While you are cooking, check off the steps you complete and follow the recipe without getting lost.
For the syrup
In a pot add the orange juice, the sugar, and transfer over medium heat. Let it come to a boil until the sugar melts.
Cut the mango into small cubes and add 200 g in a blender. Add the rum, the lime zest and juice, the mint, and beat well until the ingredients are pureed.
Transfer to a bowl, add the syrup, mix and set aside.
For the cream
In a mixer’s bowl add the cream cheese, the coconut cream, the lime zest, the rum, the icing sugar, the heavy cream, and beat with the whisk attachment at high speed, for 3-4 minutes, until the cream thickens.
Remove and set aside.
To assemble
Cut the remaining mango into small pieces and set aside.
Dip the ladyfingers, the sugar side, into the syrup and lay them on a 20×30 cm baking pan. Make sure to cover the entire surface of the pan.
Spread half of the cream and the mango pieces.
Cover with the remaining ladyfingers, the rest of the cream, and cover with plastic wrap. Refrigerate for 2-3 hours to chill and thicken.
Serve with the remaining syrup, strawberries and mint leaves.
https://akispetretzikis.com/en/recipe/5440/mangomisu











Αφήστε μια απάντηση