Σορμπέ μάνγκο από την Ιωάννα Σταμούλου και το “Sweetly” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Δροσερό, αρωματικό, με ζωηρό κίτρινο χρώμα και εξωτικό ταμπεραμέντο, το σορμπέ μάνγκο είναι από τα καλύτερα σορμπέ που μπορείτε να σερβίρετε!

Υλικά

  • 150γρ. ζάχαρη
  • 300ml νερό
  • 25ml τσίπουρο
  • 5 φυλλαράκια μέντα ή δυόσμο
  • 500γρ. μάνγκο σε κομματάκια
  • 1/2 λεμόνι χυμός και ξύσμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε κατσαρολάκι και ζεσταίνετε τη ζάχαρη μαζί με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνετε το δυόσμο ή την μέντα και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανακατεύετε μέσα και το τσίπουρο και αφήνετε το σιρόπι στην άκρη.
  2. Καθαρίζετε και κόβετε το μάνκο σε κομματάκια. Το ζυγίζετε και το βάζετε στο μπλέντερ. Το βάζετε στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε προσθέτοντας το σιρόπι σταδιακά.
  3. Το αφήνετε να κρυώσει και το παγώνετε στην παγωτομηχανή πριν το μεταφέρετε σε μπολ και το αφήσετε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
  4. Σερβίρετε το σορμπέ καλά παγωμένο μέσα σε ποτήρια διακοσμώντας με κομματάκια από φρέσκο μάνγκο και φύλλα δυόσμου.

 

 

http://www.sweetly.gr/2014/07/sorbe-mango/#more-2873

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *