Σπιτικό σορμπέ βερίκοκο, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

 

200 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
Χυμός από μισό λεμόνι
500 γρ. απύρηνα βερίκοκα

 

 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε το σιρόπι για 2′.

Πολτοποιούμε τα βερίκοκα.

Προσθέτουμε το σιρόπι όταν έχει κρυώσει και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.

Ανά μισή ώρα το βγάζουμε και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Επαναλαμβάνουμε για τουλάχιστον 5 φορές, μέχρι να παγώσει και να γίνει αφράτο.

 

https://www.facebook.com/steliosparliaros.official/photos/a.1947265872217992/2425161201095121/?type=3&theater

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *