Σπιτικό σορμπέ βερίκοκο, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!







Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
◼150 γρ. νερό
◼Χυμός από μισό λεμόνι
◼500 γρ. απύρηνα βερίκοκα
Εκτέλεση
✴Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε το σιρόπι για 2′.
Πολτοποιούμε τα βερίκοκα.
Προσθέτουμε το σιρόπι όταν έχει κρυώσει και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Ανά μισή ώρα το βγάζουμε και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Επαναλαμβάνουμε για τουλάχιστον 5 φορές, μέχρι να παγώσει και να γίνει αφράτο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Βερικοκάδα, "το γιατρικό της δίψας", από την Ιωάννα Σταμούλου!
Μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη (Με στέβια) - Sugarfree apricot jam (with Stevia) ,by the Veggie Sis...
Τρούφες ενέργειας με αποξηραμένο βερίκοκο, από τον Ανδρέα Λαγό και το olivemagazine.gr!
Γλυκά ρολά με βερίκοκα (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-foodaholics.gr!
Clafoutis με βερίκοκα, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Κέικ με βερίκοκα και σοκολάτα, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Αφήστε μια απάντηση