Σπιτικό σορμπέ βερίκοκο, από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις Γλυκές Αλχημείες!

Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
◼150 γρ. νερό
◼Χυμός από μισό λεμόνι
◼500 γρ. απύρηνα βερίκοκα
Εκτέλεση
✴Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε το σιρόπι για 2′.
Πολτοποιούμε τα βερίκοκα.
Προσθέτουμε το σιρόπι όταν έχει κρυώσει και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Ανά μισή ώρα το βγάζουμε και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Επαναλαμβάνουμε για τουλάχιστον 5 φορές, μέχρι να παγώσει και να γίνει αφράτο.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Γιατί να προτιμήσω ένα σορμπέ από το παγωτό;", από το διαιτολογικό γραφείο Θαλή Παναγιώτου!
Παγωτό βερίκοκο με μέλι, από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free.eu!
Sorbet ανανά με σοκολάτα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Σορμπέ πεπόνι από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly" !
Smoothie ροδάκινο – βερίκοκο με γιαούρτι, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Τούρτα με καραμελωμένα βερίκοκα και τυρί κρέμα- από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη και το Cool Artisan !

Αφήστε μια απάντηση