Το καλοκαιράκι ήρθε λίγο πιο νωρίς απ’ ότι το περιμέναμε και απαραίτητο συνοδευτικό με το απογευματινό μας καφεδάκι ή τσάι είναι ένα δροσερό γλυκό που όμως να μην είναι επιβαρυμένο με πολλές θερμίδες. Η βάση του είναι μια κλασική βάση τάρτας, εύκολη στην παρασκευή της και αφράτη κατά το άνοιγμα. Την ανοίγετε με τα χέρια δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πλάστη. Επάνω από την βάση έχω βάλει μια μυρωδάτη μαρμελάδα βερίκοκο που την φτιάχνουμε εμείς σε 10′. Η βελούδινη κρέμα μπαίνει αμέσως μετά, είναι από τυρί κρέμα και γιαούρτι με λίγα λιπαρά, για να την αφρατέψουμε βάζουμε αυγά. Η διαδικασία είναι η εξής…χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, χτυπάμε τους κρόκους με το τυρί ενώ με τα ασπράδια θα φτιάξουμε μαρέγκα και θα την βάλουμε τελευταία μέσα στην κρέμα. Διακοσμούμε με αποφλοιωμένα βερίκοκα και ολόκληρα αμύγδαλα.
Έτοιμο το γλυκό!!! Καλή σας απόλαυση!!!
Δείτε την συνταγή σε βίντεο εδώ
Αφήστε μια απάντηση