Τάρτα εποχής με ροδάκινα και κρέμα, από τον Γιώργο Χριστιανό!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Όταν η φύση δίνει απλόχερα τους καρπούς, δεν έχεις παρά να το σεβαστείς και να αξιοποιήσεις με γεύσεις!
Τάρτα εποχής με ροδάκινα. ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ!!
ΥΛΙΚΑ:
Βάση:
280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1αυγό
3κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100γρ βούτυρο
1-2ροδάκινα σε λεπτές φέτες για την πρώτη στρώση τής τάρτας
Κρέμα:
450ml νερό
450ml γάλα εβαπορέ
4κουταλιές τής σούπας ζάχαρη
5κουταλιές τής σούπας κορν φλαουερ
2βανιλιες
Γλασο ζάχαρης:
8-10 κουταλιές τής σούπας ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές τής σούπας νερό
Και πάλι βλέπουμε ίσως χρειαστεί λίγες σταγόνες νερό ακόμη η λίγο ακόμη άχνη!
Στόλισμα:
2-3ροδάκινα σε φέτες
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Βάση:
Σε μία μικρή λεκάνη ρίχνουμε ζάχαρη-βούτυρο-αυγό και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μια εύπλαστη ζύμη για τάρτα. Ανοίγουμε με τον πλαστη ένα λεπτό φύλλο και το απλώνουμε σε καλά βουτυρωμένη ταρτιερα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την ζύμη και στρώνουμε τις φέτες ροδάκινο. Ψήνουμε την ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο. Στην συνέχεια μέχρι να ψηθεί η ζύμη φτιάχνουμε την κρέμα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό-γάλα-ζάχαρη-βανιλιες σε χαμηλή φωτιά. Διαλύουμε το κορν φλαουερ σε ένα φλιτζανάκι νερό και το προσθέτουμε στο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φτιάξουμε μια βελούδινη κρέμα. Μόλις λοιπόν έχει ψηθεί η ζύμη την βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία σε ζύμη και κρέμα. Τέλος αφού έπεσε η θερμοκρασία και στα δύο απλώνουμε την κρέμα και αφήνουμε την τάρτα εκτός ψυγείου για μία ώρα και αφού έχει σταθεί η κρέμα και κρύωσε στρώνουμε τα ροδάκινα από πάνω όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται και ρίχνουμε στα κενά ενδιάμεσα το γλασσο. Μπορείτε αν θέλετε να ρίξετε γλασο και πάνω από τα φρούτα. Βάζουμε ψυγείο για 2-3ώρες και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία!
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *