Λεμονάδα με σιρόπι ροδάκινου, από τον αγαπημένο Δημήτρη Σκαρμούτσο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια υπέροχη δροσερή και άκρως καλοκαιρινή συνταγή !
Αυτή η λεμονάδα έχει κάτι μοναδικό: γεύση και άρωμα ροδάκινου.
Share

ΧΡΟΝΟΣ: 30΄

ΜΕΡΙΔΕΣ: 5

ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ

3 φλ. φρέσκα ροδάκινα, κομμένα σε κύβους (6 περίπου ροδάκινα)

3 λεμόνια, ξύσμα

45 γρ. γλυκαντικό

2 φλ. νερό

1 φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού (7 περίπου λεμόνια)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4 φλ. ανθρακούχο νερό

φέτες ροδάκινο, για γαρνιτούρα

φυλλαράκια μέντας, για γαρνιτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ροδάκινο, το ξύσμα λεμονιού, το γλυκαντικό και 2 φλ. νερό.
2 Ανακατεύουμε για να διαλυθεί το γλυκαντικό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει.
3 Όταν τα ροδάκινα μαλακώσουν αρκετά, τα λιώνουμε με τον πολτοποιητή πατάτας μέσα στην κατσαρόλα, την ώρα που το μίγμα σιγοβράζει.
4 Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει κι άλλο, μέχρις ότου δέσει αρκετά και μοιάζει με αραιή μαρμελάδα.
5 Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
6 Όταν κρυώσει, σουρώνουμε το μίγμα και μεταφέρουμε μόνο το σιρόπι ροδάκινου σε ένα μεγάλο μπολ.
7 Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε 4 φλιτζάνια ανθρακούχο νερό.
8 Προσθέτουμε πολλά παγάκια και σερβίρουμε αμέσως με κομμάτια ροδάκινου και φυλλαράκια μέντας.

 

https://dimitrisskarmoutsos.gr/recipes/lemonada-me-siropi-rodakinoy/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *