Λεμονάδα με σιρόπι ροδάκινου, από τον αγαπημένο Δημήτρη Σκαρμούτσο!







ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ροδάκινο, το ξύσμα λεμονιού, το γλυκαντικό και 2 φλ. νερό.
2 Ανακατεύουμε για να διαλυθεί το γλυκαντικό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει.
3 Όταν τα ροδάκινα μαλακώσουν αρκετά, τα λιώνουμε με τον πολτοποιητή πατάτας μέσα στην κατσαρόλα, την ώρα που το μίγμα σιγοβράζει.
4 Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει κι άλλο, μέχρις ότου δέσει αρκετά και μοιάζει με αραιή μαρμελάδα.
5 Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
6 Όταν κρυώσει, σουρώνουμε το μίγμα και μεταφέρουμε μόνο το σιρόπι ροδάκινου σε ένα μεγάλο μπολ.
7 Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε 4 φλιτζάνια ανθρακούχο νερό.
8 Προσθέτουμε πολλά παγάκια και σερβίρουμε αμέσως με κομμάτια ροδάκινου και φυλλαράκια μέντας.
https://dimitrisskarmoutsos.gr/recipes/lemonada-me-siropi-rodakinoy/?fb











Αφήστε μια απάντηση