Μαρμελάδα λεμόνι από το Cookbox !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 18 λεμόνια ( περίπου 1800 γρ.)
  • 1580 γρ. ζάχαρη
  • 60 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
  • Χρόνος Προετοιμασίας 120′
  • Βαθμός Δυσκολίας Εύκολη

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τις μισές φέτες του λεμονιού και τις καλύπτουμε με νερό. Το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτή τη φάση είναι περίπου 8 φλ.τσ. Αφήνουμε τις φέτες του λεμονιού να μουλιάσουν στο νερό για ένα βράδυ.

Την επόμενη μέρα βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζουμε τις φέτες του λεμονιού για 2 ώρες και ένα τέταρτο μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας ανα τακτά χρονικά διαστήματα.

Στραγγίζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μεγάλο μπόλ με τη βοήθεια ενός κόσκινου. Αφήνουμε το μίγμα να στραγγίζει για όλο το βράδυ σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφαιρούμε τις φέτες του λεμονιού απο το κόσκινο.

Στο μεταξύ κόβουμε σε λεπτότερες φέτες τις υπόλοιπες φέτες του λεμονιού και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Καλύπτουμε τις φέτες του λεμονιού με 8 φλ.τσ. νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά. Στραγγίζουμε τις φετούλες του λεμονιού και πετάμε το υγρό στο οποίο έβρασαν.

Ξαναβάζουμε τις φετούλες του λεμονιού στην κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με 4 φλ.τσ. νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για όλο το βράδυ.

Την επόμενη προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις φετούλες του λεμονιού το υγρό που έχει στραγγίξει όλο το βράδυ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού και βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα χωρίς να ανακατέψουμε. Αφαιρόυμε με ένα κουτάλι τον αφρό που μπορεί να δημιουργηθεί και συνεχίζουμε να βράζουμε για ακόμη μια ώρα. Κατα τη διάρκεια αυτής της ώρας τεστάρουμε άν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη.

Για να τεστάρουμε τη μαρμελάδα παίρνουμε 1 κ.γ. απο το μίγμα και το βάζουμε σε ένα μικρό πιατάκι. Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν έχει πηχτή μορφή και ξεκολλάει απο το πιάτο.

Αποθηκεύουμε τη μαρμελάδα σε γυάλινα βαζάκια.

 

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/frouta/marmelada-lemoni


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *