Ψητά ροδάκινα στο φούρνο με παγωτό βανίλια, από τον Αλέξη Επιθυμιάδη και το always hungry!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αυτή τη συνταγή για ψητά ροδάκινα στο φούρνο θα τη λατρέψετε! Το καλοκαίρι που τα ροδάκινα είναι στην εποχή τους, μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το λαχταριστό γλυκό σε λίγα μόνο λεπτά.


Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Μερίδες: 2


Υλικά Συνταγής

1 ροδάκινο
2 κυβάκια βούτυρο
2 κτγ καστανή ζάχαρη
1/2 κτγ κανέλα
Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε καλά το ροδάκινο και το κόβουμε με ένα μαχαίρι στη μέση.

Με προσοχή αφαιρούμε το μισό μέρος του και το κουκούτσι από το άλλο μισό.

Τοποθετούμε τα δύο μισά από το ροδάκινο μέσα σε ένα μικρό πυρέξ με το εσωτερικό τους προς τα πάνω.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη μαζί με την κανέλα.

Χωρίζουμε το μείγμα της ζάχαρης με την κανέλα και το πασπαλίζουμε πάνω από τα ροδάκινα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε κάθε ροδάκινο, στο βαθούλωμα από το κουκούτσι, προσθέτουμε 1 μικρό κυβάκι βούτυρο μεγέθους 1 κτγ περίπου.

Ψήνουμε τα ροδάκινα στο φούρνο στους 190 °C στον αέρα για 10-12 λεπτά περίπου, μέχρι να αποκτήσουμε μία ωραία καραμέλα στο εσωτερικό τους.

Αφαιρούμε τα ψητά ροδάκινα από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν.

Συνταγή για Ψητά Ροδάκινα Φούρνου

Σερβίρουμε τα ψητά ροδάκινα στο φούρνο με παγωτό βανίλια από πάνω και τα περιχύνουμε με την καραμέλα που έχει χυθεί στο πυρέξ που τα ψήσαμε.

Συνταγή για Ψητό Ροδάκινο με Παγωτό

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *