Οι σοκολάτες του καλοκαιριού – Πέντε συνταγές για παγωμένες απολαύσεις, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΔΡΟΣΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ | Αν αγαπάς τη σοκολάτα, την αποζητάς χειμώνα – καλοκαίρι να σου χαρίσει εκείνες τις μικρές, γλυκές στιγμές που κάνουν τη μέρα πιο απολαυστική. Μόνο που όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, το σοκολατένιο διάλειμμα θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι και διάλειμμα δροσιάς.

Σορμπέ σοκολάτας

 

Υλικά: • 1 1/2 φλιτζάνι νερό • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 3 κουταλιές της σούπας κακάο (πικρό) • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή βανίλιας-πορτοκαλιού) • 2/3 μιας πλάκας κουβερτούρας (80-90 γρ.) • 1/3 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση: 1. Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο σε κατσαρολάκι και ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτετε την κανέλα, τη βανίλια και την κουβερτούρα σε κομματάκια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει κι αυτή και να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα. Αφήνετε να κρυώσει. 2. Ρίχνετε το μείγμα σε παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες ή βάζετε το δοχείο στην κατάψυξη για 3-4 ώρες χτυπώντας ενδιάμεσα με το μίξερ για να σπάσετε τα τυχόν κρυσταλλάκι και να βγει η υφή πιο απαλή.

Συμβουλή. Αντικαθιστώντας με μέλι ένα μέρος της ζάχαρης πετυχαίνετε πιο μαλακή υφή.

Κορμός ψυγείου με κουβερτούρα, σοκολάτα σε σκόνη και μπισκότα

 

 

 

Υλικά: • 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου μιράντα • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο • 2 πλάκες κουβερτούρα (περίπου 200-230 γρ.) • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα • 6 κουταλιές ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη (γλυκό) • 100 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη

Εκτέλεση 1. Σε ένα μπολ κομματιάζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με τα καρύδια 2. Ανακατεύετε το γάλα με το ρόφημα σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε το βούτυρο, το γάλα και την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά (ή μπεν μαρί) μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. 3. Μόλις κρυώσει κάπως το μείγμα της κουβερτούρας, ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια και ανακατεύετε. 4. Στρώνετε σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και αδειάζετε το μείγμα μέσα. Το τυλίγετε καλά και το βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, μπορείτε να βγάζετε το μωσαϊκό λίγο νωρίτερα από το ψυγείο για να μαλακώνει και να κόβεται ευκολότερα σε φέτες.

 

 

 

Γρανίτα σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Υλικά: • 2 φλιτζάνια νερό • ½ φλιτζάνι ζάχαρη, ή ανάλογα τα γούστα σας • ⅔ φλιτζανιού κακάο σε σκόνη (πικρό) • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή βανίλιας-πορτοκαλιού) • 70 γρ. κουβερτούρα • ξύσμα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση 1. Βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο σε κατσαρολάκι και ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτετε τη βανίλια και την κουβερτούρα σε κομματάκια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει κι αυτή και να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα. Αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο. 2. Βάζετε το δοχείο στην κατάψυξη για 6-8 ώρες μέχρι να παγώσει «σκάβοντάς» το κάθε τόσο με ένα πιρούνι. Σερβίρετε τη γρανίτα σε ποτήρι ή μπολ με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

Παγωτό σοκολάτα

 

 

 

Υλικά: • 500 γρ. γάλα πλήρες • 300-330 γρ. κουβερτούρα • 5 κρόκους αυγών • 150-180 γρ. ζάχαρη • 300 ml κρέμα γάλακτος • 1 δόση βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση: 1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σιγά σιγά προσθέτετε ανακατεύοντας το γάλα ανακατεμένο με τη βανίλια. 2. Μεταφέρετε το μείγμα σ’ ένα καθαρό κατσαρολάκι. Ανακατεύετε συνεχώς σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει, χωρίς να το αφήσετε να βράσει. 3. Βγάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το βάζετε στο ψυγείο (συντήρηση) για 1 ώρα. 4. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνετε λίγο να κρυώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Την ανακατεύετε με τη δροσερή κρέμα αυγών-γάλακτος. Προσθέτετε στο μείγμα και την κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά. 5. Μεταφέρετε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό. Καταψύχετε για 2 ώρες ή μέχρι να μισοπαγώσει. Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ για 30’’. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κατάψυξης και χτυπήματος με το μίξερ άλλη μια φορά. Τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει για άλλες 3 ώρες ή όσο χρειάζεται ο καταψύκτης σας μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως. 6. Σρβίρετε το παγωτό με νιφάδες ή κομμάτια σοκολάτας σοκολάτας, σαντιγί ή γλυκιά σος.

Κρύα σοκολάτα με σαντιγί

 

Υλικά • 180 ml φρέσκο γάλα • 1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια • λίγα παγάκια • 2-3 κουταλιές της σούπας παγωτό σοκολάτα • 1-2 κουταλιές της σούπας λικέρ με άρωμα καφέ (προαιρετικά) • σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 1. Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε τα 2/3 του γάλακτος μαζί με το κακάο. Ανακατεύετε και μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει το βγάζετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύτε μέχρι να λιώσει. 2. Στο μπλέντερ χτυπάτε το υπόλοιπο γάλα, το μείγμα σοκολάτας, τα παγάκια και το παγωτό. Εάν θέλετε προσθέτετε το λικέρ με άρωμα καφέ. 3. Σερβίρετε σε ποτήρια και γαρνίρετε σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα ή σιρόπι.

 

 

https://tinyurl.com/jj9274


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *