Γρανίτες με πορτοκάλι και μπανάνα, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!







ΤΕΜΑΧΙΑ 12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 4Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 5Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
2 μπανάνες
2 πορτοκάλια
Ξύσμα και χυμό από μισό lime
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
Ξύσμα πορτοκαλιού για το σερβίρισμα( προαιρετικά)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φρούτα.
2Τα μεταφέρουμε στο mutli μαζί με το γιαούρτι και τα πολτοποιούμε.
3Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο ή ποτήρι.
4Παίρνουμε 12 θήκες για γρανίτες ή 12 θήκες για cupcakes, τις μεταφέρουμε μέσα σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε μέχρι πάνω με το μείγμα.
5Μπήγουμε μέσα σε κάθε θήκη ξυλάκι για γρανίτες μέχρι τη μέση περίπου.
6Τυλίγουμε το ταψί μεμβράνη και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες μέχρι να παγώσουν.
7Μόλις παγώσουν, τις βγάζουμε από το ψυγείο, τις ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.
#tsoulotip: Τυλίγουμε με μεμβράνη το ταψί για να μην δημιουργηθούν κρυσταλλάκια πάνω στις γρανίτες.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γρανίτα καρπούζι χωρίς ζάχαρη, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Bavarois με πορτοκάλι και λευκή σοκολάτα από την Nestle και τις glikessintages.gr!
Cheesecake πορτοκάλι με σάλτσα καραμέλας και πορτοκαλιού, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!
Καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι βουτηγμένες μέσα σε ΙON Patisserie Cover Cream, από την Αριάδνη Πούλι...
Πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Μους πορτοκαλιού με λευκή σοκολάτα, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση