Γρανίτες με πορτοκάλι και μπανάνα, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!

ΤΕΜΑΧΙΑ 12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 4Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 5Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  1/5
 

 

ΥΛΙΚΑ

2 μπανάνες

2 πορτοκάλια

Ξύσμα και χυμό από μισό lime

200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

Ξύσμα πορτοκαλιού για το σερβίρισμα( προαιρετικά)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα
ΒΑΖΑΘερμίδες452%
ΒΑΖΑΛίπος0.3g0%
ΒΑΖΑKορεσμένα0.2g1%
ΒΑΖΑΠρωτείνες1.5g3%
ΒΑΖΑYδατάνθ.9.9g4%
ΒΑΖΑΣάκχαρα6.5g7%
ΒΑΖΑΑλάτι0g0.00%
ΒΑΖΑΙνες1.4g6%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φρούτα.

2Τα μεταφέρουμε στο mutli μαζί με το γιαούρτι και τα πολτοποιούμε.

3Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο ή ποτήρι.

4Παίρνουμε 12 θήκες για γρανίτες ή 12 θήκες για cupcakes, τις μεταφέρουμε μέσα σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε μέχρι πάνω με το μείγμα.

5Μπήγουμε μέσα σε κάθε θήκη ξυλάκι για γρανίτες μέχρι τη μέση περίπου.

6Τυλίγουμε το ταψί μεμβράνη και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες μέχρι να παγώσουν.

7Μόλις παγώσουν, τις βγάζουμε από το ψυγείο, τις ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.

#tsoulotip: Τυλίγουμε με μεμβράνη το ταψί για να μην δημιουργηθούν κρυσταλλάκια πάνω στις γρανίτες.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *