Γρανίτες με πορτοκάλι και μπανάνα, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΤΕΜΑΧΙΑ 12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 4Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 5Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  1/5
 

 

ΥΛΙΚΑ

2 μπανάνες

2 πορτοκάλια

Ξύσμα και χυμό από μισό lime

200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

Ξύσμα πορτοκαλιού για το σερβίρισμα( προαιρετικά)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα
ΒΑΖΑΘερμίδες452%
ΒΑΖΑΛίπος0.3g0%
ΒΑΖΑKορεσμένα0.2g1%
ΒΑΖΑΠρωτείνες1.5g3%
ΒΑΖΑYδατάνθ.9.9g4%
ΒΑΖΑΣάκχαρα6.5g7%
ΒΑΖΑΑλάτι0g0.00%
ΒΑΖΑΙνες1.4g6%

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φρούτα.

2Τα μεταφέρουμε στο mutli μαζί με το γιαούρτι και τα πολτοποιούμε.

3Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα δοσομετρικό δοχείο ή ποτήρι.

4Παίρνουμε 12 θήκες για γρανίτες ή 12 θήκες για cupcakes, τις μεταφέρουμε μέσα σε ένα ταψί και τις γεμίζουμε μέχρι πάνω με το μείγμα.

5Μπήγουμε μέσα σε κάθε θήκη ξυλάκι για γρανίτες μέχρι τη μέση περίπου.

6Τυλίγουμε το ταψί μεμβράνη και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες μέχρι να παγώσουν.

7Μόλις παγώσουν, τις βγάζουμε από το ψυγείο, τις ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.

#tsoulotip: Τυλίγουμε με μεμβράνη το ταψί για να μην δημιουργηθούν κρυσταλλάκια πάνω στις γρανίτες.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *