Γεμιστά τρουφάκια Black Forest, από την αγαπημένη Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πρωτότυπα και πανεύκολα τρουφάκια με μια καρδιά από λαχταριστό μαυροκέρασο και σοκολάτα γάλακτος!
Ένας νέος εθισμός μόλις σας έκλεισε… το μάτι !
Υλικά: 
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεσμένα μπισκότα πτι-μπερ
  • 125γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ.γλ. ηλιέλαιο
  • 1 σφηνάκι λικέρ τσέρυ / κιρς / κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα μαυροκέρασο και 120γρ επιπλέον για τη γέμιση
  • λευκή τρούφα για το τύλιγμα ή τριμμένη λευκή σοκολάτα
Στην πράξη:
  • Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα μαζί με το σπορέλαιο. Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα, τη μαρμελάδα και το λικέρ. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που θα πλάθεται.
  • Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα, το ανοίγουμε με τις παλάμες μας και στο κέντρο βάζουμε λίγη από την υπόλοιπη μαρμελάδα. Κλείνουμε προσεκτικά και πλάθουμε τρουφάκια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε μπόλικη λευκή τρούφα και κυλάμε ένα-ένα τα τρουφακια. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να σταθούν. Εάν αφήσουμε τα τρουφάκια σε θερμοκρασία δωματίου θα μείνουν μαλακά ενώ αν τα κρατήσουμε στο ψυγείο θα γίνουν πιο σφιχτά, σε κάθε περίπτωση όμως είναι πολύ νόστιμα !
Καλή σας απόλαυση!
Φιλικά,
Μαριφάνη 
https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2023/03/blog-post.html?m=1&fb
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *