Τρουφάκια με μπισκότα κανέλας και τζίντζερ, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Γρήγορα και πανεύκολα τρουφάκια που θα σας λύσουν τα χέρια.

ΤΕΜΑΧΙΑ:    20
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:    5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:   10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ:     1/5

 

 

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη

200 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. μπισκότα κανέλας

2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

Τριμμένη κανέλα, για το σερβίρισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   1849%
ΒΑΖΑΛίπος   10.4g   15%
ΒΑΖΑKορεσμένα   6.2g   31%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    2.7g   5%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   20.2g   8%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   13.6g    15%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.1g   1.67%
ΒΑΖΑΙνες    0.3g    1%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

1Θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
2Κατόπιν, αδειάζουμε στο ίδιο μπολ την κανέλα, το τζίντζερ, το τυρί κρέμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
3Έπειτα, πλάθουμε μπαλάκια των 20-25 γρ., τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο και τα μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
4Παράλληλα, λιώνουμε τη σοκολάτα με τη μέθοδο μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
5Στη συνέχεια, βγάζουμε τα τρουφάκια από την κατάψυξη, τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα, τα αφαιρούμε με προσοχή με ένα πιρούνι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
6Μόλις στεγνώσει η σοκολάτα, πασπαλίζουμε τα τρουφάκια με λίγη κανέλα και σερβίρουμε.

 

#tsoulotip: Αφήνουμε τη λευκή σοκολάτα να κρυώσει ελαφρώς για να μη μας λιώσει το μείγμα.

 

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/troufakia-me-mpiskota-kanelas-kai-ginger


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *