Εύκολες τρούφες με κέικ, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Με έτοιμο κέικ ή ακόμα και με βασιλόπιτα ή τσουρέκι μπορούμε να φτιάξουμε αυτές τις πανεύκολες τρούφες.
ΒΑΡΟΣ 850 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30΄
ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα
Υλικά
550 γρ. κέικ -αγοραστό ή δικό μας- ή κομμάτια από βασιλόπιτα ή τσουρέκι (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μείγμα από όλα αυτά)
120 γρ. κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
20 γρ. κακάο & επιπλέον για επικάλυψη
60 γρ. γάλα φρέσκο
75 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
60 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη (προαιρετικά)
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτέλεση
Αλέθουμε το κέικ σε τρίμματα στο μπλέντερ και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το ποτό ή το χυμό και ζυμώνουμε με το φτερό.
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε μέσα σε αυτά το κακάο ανακατεύοντας καλά ώστε να μην υπάρχουν σβόλοι. Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το φτερό, ρίχνοντας και το ινδοκάρυδο (εφόσον βάλουμε), μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται (προσέχουμε να μην το παραχτυπήσουμε γιατί θα βγάλει λίπος). Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 1 ώρα.
Βάζουμε μπόλικο κακάο σε ένα μπολ. Παίρνουμε λίγο-λίγο μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια, τα οποία ρίχνουμε στο κακάο και τα γυρνάμε να καλυφθούν καλά. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Διατηρούνται εκτός ψυγείου.
http://steliosparliaros.gr/efkola/efkola-me-sokolata/efkoles-troufes-me-keik/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
"Βενιζελικά" Λήμνου, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Σοκολατένια τρουφάκια με ταχίνι και καραμελωμένο σουσάμι από το minervahorio.gr
Τρουφάκια τιραμισού, από την Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!
Πανεύκολο, υπέροχο Προφιτερόλ Τσουρέκι, από την Μαριφάνη Ξανθάκη και τις "Λιχουδιές της Μαριφάνης"!
Πανεύκολα τρουφάκια όρεο με 3 υλικά (Video), από το sintayes.gr!
Τρουφάκια σοκολάτας-μπισκότου με κερασάκια μαρασκίνο, από το icookgreek.com!
Αφήστε μια απάντηση