Τρουφάκια με γεύση τιραμισού, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΤΕΜΑΧΙΑ 12-14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. μασκαρπόνε

200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ, θρυμματισμένα

50 γρ. άχνη ζάχαρη

30 ml ζεστό νερό

2 κ.σ. στιγμιαίου καφέ

Για το πανάρισμα: 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Κακάο

 

Τρουφάκια με γεύση τιραμισού πάνω σε λευκή επιιφάνεια.

 

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ, μαζί με το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά, ώστε να διαλυθεί. Ρίχνουμε στη συνέχεια το μείγμα αυτό σε ένα μεγάλο μπολ (αν έχει λίγα κομματάκια από τον καφέ, το σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι).
2Προσθέτουμε μέσα την άχνη ζάχαρη, το μασκαρπόνε, τα σαβαγιάρ και φορώντας γάντια μιας χρήσεως ανακατεύουμε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3Πλάθουμε σε μπαλάκια των 30 με 35 γρ., τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με κακάο και τα κουνάμε λίγο ώστε να πάει παντού το κακάο.
4Σερβίρουμε.
#tsoulotip: Ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση καφέ επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο είτε να αφαιρέσουμε.
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/troufakia-me-gefsi-tiramisou
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *