Τρουφάκια με γεύση τιραμισού, από τον Γιώργο Τσούλη!







ΤΕΜΑΧΙΑ 12-14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 10Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μασκαρπόνε
200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ, θρυμματισμένα
50 γρ. άχνη ζάχαρη
30 ml ζεστό νερό
2 κ.σ. στιγμιαίου καφέ
Για το πανάρισμα:
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Κακάο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Αδειάζουμε σε ένα μπολ τον καφέ, μαζί με το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά, ώστε να διαλυθεί. Ρίχνουμε στη συνέχεια το μείγμα αυτό σε ένα μεγάλο μπολ (αν έχει λίγα κομματάκια από τον καφέ, το σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι).
2Προσθέτουμε μέσα την άχνη ζάχαρη, το μασκαρπόνε, τα σαβαγιάρ και φορώντας γάντια μιας χρήσεως ανακατεύουμε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3Πλάθουμε σε μπαλάκια των 30 με 35 γρ., τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με κακάο και τα κουνάμε λίγο ώστε να πάει παντού το κακάο.
4Σερβίρουμε.
#tsoulotip: Ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση καφέ επιθυμούμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο είτε να αφαιρέσουμε.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμα Τρουφάκια, από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!
Τούρτα Τιραμισού-Σοκολάτα,Κλόουν από την Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
"Τρουφάκια σοκολάτας καρύδας της μαμάς μου" , από το epaggelmagynaika.gr!
Τιραμισού λεμόνι από την καταπληκτική 'Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Εύκολα τρουφάκια με μόνο 3 υλικά(Video), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Τιραμισού χωρίς αυγά: γρήγορο & λαχταριστό, από την 'Αννα Χαλικιά και το madameginger.com!
Αφήστε μια απάντηση