Τρουφάκια Τιραμισού, από την αγαπημένη Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πεντανόστιμα και εύκολα τρουφάκια με γεύση τιραμισού, με μαλακή υφή και δυνατή γεύση καφέ με επικάλυψη κακάο ιδανικά για κέρασμα τις ημέρες των εορτών!
Μερίδες  21
Προετοιμασία 10 λεπτά 
Μαγείρεμα  15 λεπτά 
Συνολικός Χρόνος  25 λεπτά 

Υλικά

  • 24 τεμ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 170 γρ.  τυρί μασκαρπόνε
  • 4 κουτ.σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 8 κουτ.σουπ. δυνατό καφέ κρύο (espresso)

Για την επικάλυψη:

  • κακάο σκόνη άγλυκο

Οδηγίες

  • Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα βάζουμε στον επεξεργαστή να γίνουν σκόνη και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ.
  • Μέσα στα μπισκότα ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε, τη ζάχαρη άχνη , τον δυνατό καφέ παγωμένο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά με ένα κουτάλι.
  • Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30΄ λεπτά.
  • Στη συνέχεια με ένα μικρό κουτάλι του γλυκού παίρνουμε λίγο από το μείγμα που ετοιμάσαμε στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού και το πλάθουμε με τα χέρια μας σε μικρή μπαλίτσα.
  • Κυλάμε την μικρή μπαλίτσα στο άγλυκο κακάο να καλυφθεί πολύ καλά από όλες τις μεριές και την τοποθετούμε σε χάρτινη θήκη για τρουφάκια.
  • Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
  • Τοποθετούμε τα τρουφάκια σε πιατέλα και σερβίρουμε.
  • Διατηρούνται στο ψυγείο.

 

https://tinyurl.com/3bf9z8xc

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *