Σοκολατένιο τιραμισού, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Οι περισσότεροι ίσως πείτε: «Μα το τιραμισού είναι ήδη τέλειο!» Το έχετε όμως δοκιμάσει ποτέ KAI με σοκολάτα;

 

Συστατικά
Για μία μακρόστενη φόρμα Για τη βάση:

  • 250 γρ μπισκότα με κακάο (τύπου petit beurre, digestive, ή ό,τι άλλο σας αρέσει)
  • 100 γρ βούτυρο ανάλατο, λιωμένο

Για την γκανάς:

  • 600 γρ κουβερτούρα κλασική ΙΟΝ
  • 500 μλ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 5 κτσ καφές στιγμιαίος (ή όσο σας αρέσει)

Για την κρέμα και το γαρνίρισμα:

  • 375 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 180 γρ μασκαρπόνε
  • κακάο ΙΟΝ, για πασπάλισμα
Ειδικό Σκεύος

Μακρόστενη φόρμα

 

Μέθοδος

Για τη βάση:

  1. Στον πολυκόφτη, χτυπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Χύνουμε μέσα το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  3. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και με τα χέρια μας πιέζουμε τη ζύμη ώστε να σχηματίσει σβώλους.
  5. Μεταφέρουμε τους σβώλους στη φόρμα μας.
  6. Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για την γκανάς:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τον καφέ.
  2. Ανακατεύουμε ώσπου να πάρουν βράση.
  3. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Χύνουμε την κρέμα μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα.
  5. Περιμένουμε 3-4’ και έπειτα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, με μια σπάτουλα, ώσπου να έχουμε μια λεία γκανάς.
  6. Όταν η γκανάς έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τη χύνουμε μέσα στη φόρμα μας και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο, για 1-2 ώρες, ώσπου να πήξει η γκανάς.

 

Για την κρέμα και το γαρνίρισμα:

  1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε την κρέμα και όταν αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε να χτυπάμε, ώσπου να έχουμε μια πηχτή κρέμα, στην οποία να μπορούμε να δώσουμε σχήμα με ένα κορνέ. Προσοχή: για να ομογενοποιηθούν σωστά τα υλικά, η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι κρύα και το μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα κορνέ με στρογγυλή μύτη και σχηματίζουμε στην επιφάνεια της γκανάς «σταγόνες» με την κρέμα.
  3. Τοποθετούμε στο ψυγείο. Μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα έως και 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
  4. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

 

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/sokolatenio-tiramisou/


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *