Σοκολατένιος vegan κορμός με κάστανα χωρίς ζάχαρη, από την Αγγελική Σπανού και το olivemagazine.gr!







Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Χρόνος μαγειρέματος: 5′
Έτοιμο σε: 15′
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Υλικά
- 350γρ. κάστανα βρασμένα
- 8 χουρμάδες ψιλοκομμένοι
- 200γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
- 130γρ. λάδι καρύδας
- 2 κουτ. σούπας αμυγδαλοβούτυρο
- 2 κουτ. σούπας χαρουπόμελο
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
- 1 χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια ή 1 κ.σούπας μπράντι (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε μπεν μαρί λιώνετε την σοκολάτα με το χαρουπόμελο.
Σε βαθύ μπολ αναμιγνύετε τα κάστανα σπασμένα σε κομμάτια, και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε τον κορμό κλείνοντας τις δύο άκρες πάνω από τον κορμό σφίγγοντας ελαφρά.
Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
https://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-vegan-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Νηστίσιμη Αμυγδαλόπιτα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Πανεύκολος κορμός Black Forest, από το sintayes.gr!
Σοκολατένιο ρολό ψυγείου με πραλίνα φουντουκιού, από το sintayes.gr!
Νηστίσιμη μους σοκολάτα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Υπέροχο και δροσερό «Μωσαϊκό» σαλάμι με πραλίνα φουντουκιού Dream Cream, από την Oscar Chocolates!
Tρουφάκια με κάστανο και σοκολάτα από το "Sweetly" και την Ιωάννα Σταμούλου!!
Αφήστε μια απάντηση