Σοκολατένιος vegan κορμός με κάστανα χωρίς ζάχαρη, από την Αγγελική Σπανού και το olivemagazine.gr!
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Χρόνος μαγειρέματος: 5′
Έτοιμο σε: 15′
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Υλικά
- 350γρ. κάστανα βρασμένα
- 8 χουρμάδες ψιλοκομμένοι
- 200γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
- 130γρ. λάδι καρύδας
- 2 κουτ. σούπας αμυγδαλοβούτυρο
- 2 κουτ. σούπας χαρουπόμελο
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι Ιμαλαΐων
- 1 χούφτα αμύγδαλα ή φουντούκια ή 1 κ.σούπας μπράντι (προαιρετικά)
Διαδικασία
Σε μπεν μαρί λιώνετε την σοκολάτα με το χαρουπόμελο.
Σε βαθύ μπολ αναμιγνύετε τα κάστανα σπασμένα σε κομμάτια, και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε την σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μίγμα σε αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζετε τον κορμό κλείνοντας τις δύο άκρες πάνω από τον κορμό σφίγγοντας ελαφρά.
Αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.
https://www.olivemagazine.gr/recipe/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-vegan-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF/
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκιά κρέμα κάστανου, από την αγαπημένη μας Μπέττυ και το "Taste of life by Betty"!
Vegan κορμός η μωσαικό, από την Magda Godossi - Special Diets Chef !
Κορμός Σοκολάτας (Μωσαϊκό) με ινδοκάρυδο, από τον Πέτρο Συρίγο και το petros-syrigos.com!
Νηστίσιμο ρυζόγαλο, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Χειροποίητη, νηστίσιμη σοκολάτα, από τον 'Αρη και το neanikon.gr!
Υπέροχο και δροσερό «Μωσαϊκό» σαλάμι με πραλίνα φουντουκιού Dream Cream, από την Oscar Chocolates!
Αφήστε μια απάντηση