Κορμός σοκολάτας light (χωρίς επιπλέον αυγά, ζάχαρη, βούτυρο), από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 1 1/2 φλιτζάνια γάλα
- 1 1/2 πακέτο μπισκότα Μιράντα Ολικής Άλεσης (ή κλασικά)
- 1 βανίλια σε σκόνη
- λίγο κονιάκ
Εκτέλεση συνταγής
- Σπάτε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζετε σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα. Ζεσταίνετε την εστία και ανακατεύετε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αποκτήσετε ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέτετε τη βανίλια και το κονιάκ, ανακατεύετε ξανά και αποσύρετε απ’ τη φωτιά.
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτετε κι αυτά στο σοκολατένιο μείγμα, αφού το αφήσετε για κανά 10λεπτο να κρυώει (να μην μαλακώσουν τα μπισκότα). Ανακατεύετε καλά να μοιραστούν ομοιόμορφα.
- Κόβετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου και στρώνετε μ’ αυτό μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (βολεύουν πολύ κι εκείνες της μιας χρήσης), αφήνοντας λίγο χαρτί να προεξέχει. Αδειάζετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε με το χαρτί που περισσεύει το γλυκό. Βάζετε στην κατάψυξη όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει, ξετυλίγετε, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Συμβουλή
1. Η φόρμα χρειάζεται, καθώς λόγω της απουσίας αρκετών στέρεων υλικών, το μείγμα βγαίνει αρχικά πιο ρευστό από το κλασικό μωσαϊκό που γνωρίζουμε. Στη συνέχεια όμως καταψύχεται και σφίγγει.
2. Μπορείτε να προσθέσετε 15-20 αμύγδαλα ή καρύδια κομμένα στα τέσσερα στο μείγμα






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σο-Κόλαση κορμός αλά "L", από την Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Παγωτό μωσαϊκό, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Υπέροχο και δροσερό «Μωσαϊκό» σαλάμι με πραλίνα φουντουκιού Dream Cream, από την Oscar Chocolates!
Kάτι σαν μωσαϊκό…, από την Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Κέικ μωσαϊκό ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ(VIDEO), από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
«Μωσαϊκό» με καφέ και καραμέλα-Mocha-caramel dessert, by Evina Kapitzoglou and the cookandfeel.gr!
Αφήστε μια απάντηση