Απίστευτη γλυκάρα για όλα τα γούστα! Λαχταριστό μωσαϊκό με αβοκάντο, με υπέροχη γεύση που θα σας κερδίσει!
Μωσαϊκό με αβοκάντο, από τον Γιώργο Τσούλη!
ΜΕΡΙΔΕΣ 10-12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 2Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
200 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, θρυμματισμένα ελαφρώς
250 γρ. βούτυρο φυτικό, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη, στέβια
4 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο
1 κ.γ. κονιάκ
Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το βούτυρο.
2Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
3Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει μία λεία υφή.
4Αδειάζουμε στο ίδιο μείγμα τα μπισκότα, το κονιάκ, αβοκάντο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ή τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
5Απλώνουμε δύο φύλλα μεμβράνης στον πάγκο εργασίας το ένα δίπλα στο άλλο και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο ηλιέλαιο.
6Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, το οποίο έχουμε βουτήξει ελαφρώς σε ηλιέλαιο, αδειάζουμε το μείγμα στη μία πλευρά των φύλλων μεμβράνης κι έπειτα, βουτάμε ξανά το κουτάλι στο ηλιέλαιο και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα.
7Ρολάρουμε το μείγμα και με τη βοήθεια της μεμβράνης το πιέζουμε ελαφρώς, ώστε να δημιουργήσουμε το σχήμα μιας καραμέλας.
8Tοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
9Μόλις σφίξει ο κορμός, τον αφαιρούμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε σε κομμάτια.
#tsoulotip: Ρίχνουμε το κονιάκ στη σοκολάτα για να πήξει το μείγμα
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μωσαϊκό ψυγείου με γιαούρτι, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Τούρτα μωσαϊκό, από την ‘Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Απίθανη μους αβοκάντο, από την Ιωάννα Κατσαρόλη και το mednutrition.gr!
Σούπερ Θρεπτικό Σαλάμι Σοκολάτας (VIDEO), από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!
Μους σοκολάτας με αβοκάντο χωρίς αβγά, από τον Ανδρέα Λαγό και το Olivemagazine.gr!
Κετογονική Διατροφή : Δανέζικο Μωσαϊκό σε κέτο έκδοση, από την αγαπημένη Mika Kitrina και το ketokit...
Αφήστε μια απάντηση