Μωσαϊκό με αβοκάντο, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Απίστευτη γλυκάρα για όλα τα γούστα! Λαχταριστό μωσαϊκό με αβοκάντο, με υπέροχη γεύση που θα σας κερδίσει!

 

 

ΜΕΡΙΔΕΣ  10-12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ  2Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  1/5

 

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

200 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

350 γρ. μπισκότα πτι-μπερ, θρυμματισμένα ελαφρώς

250 γρ. βούτυρο φυτικό, σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. ζάχαρη, στέβια

4 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο

1 κ.γ. κονιάκ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    520   26%
ΒΑΖΑΛίπος    35.7g   51%
ΒΑΖΑKορεσμένα    21.6g   108%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    3.5g   7%
ΒΑΖΑYδατάνθ.     48.7g    19%
ΒΑΖΑΣάκχαρα     30.4g    34%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.3g     5.00%
ΒΑΖΑΙνες     3.8g    16%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
Μωσαϊκό με αβοκάντο
Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς,  όμως  κάνοντας ένα κλικ σε αυτές,  λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το βούτυρο.
2Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
3Μόλις είναι έτοιμο αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να αποκτήσει μία λεία υφή.
4Αδειάζουμε στο ίδιο μείγμα τα μπισκότα, το κονιάκ, αβοκάντο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα ή τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.
5Απλώνουμε δύο φύλλα μεμβράνης στον πάγκο εργασίας το ένα δίπλα στο άλλο και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο ηλιέλαιο.
6Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, το οποίο έχουμε βουτήξει ελαφρώς σε ηλιέλαιο, αδειάζουμε το μείγμα στη μία πλευρά των φύλλων μεμβράνης κι έπειτα, βουτάμε ξανά το κουτάλι στο ηλιέλαιο και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ορθογώνιο σχήμα.
7Ρολάρουμε το μείγμα και με τη βοήθεια της μεμβράνης το πιέζουμε ελαφρώς, ώστε να δημιουργήσουμε το σχήμα μιας καραμέλας.
8Tοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.
9Μόλις σφίξει ο κορμός, τον αφαιρούμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε σε κομμάτια.
#tsoulotip: Ρίχνουμε το κονιάκ στη σοκολάτα για να πήξει το μείγμα
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/mosaiko-me-avocado

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *