Υπέροχο και δροσερό «Μωσαϊκό» σαλάμι με πραλίνα φουντουκιού Dream Cream, από την Oscar Chocolates!







Υλικά
300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
200 γρ. βούτυρο αγελάδας
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κρέμα πραλίνας φουντουκιού DREAM CREAM
50 γρ. ολόκληρα καβουρντισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα, ή σταφίδες
40 γρ. Κονιάκ
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
Σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο – προσέχουμε να μην καεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη, την πραλίνα DREAM CREAM και το κονιάκ και ανακατεύουμε συνεχώς.
Όταν το μείγμα γίνει λείο, προσθέτουμε τμηματικά τα σπασμένα μπισκότα και τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα ή τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν όλα με το μείγμα.
Ενώνουμε δύο φύλλα λαδόκολλας έτσι ώστε το ένα να μπαίνει σχεδόν στη μέση του άλλου για να έχουμε ένα φύλλο μεγάλο σε φάρδος.
Αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο του ενιαίου φύλλου και τυλίγουμε σφιχτά σχηματίζοντας ένα ρολό.
Στρίβουμε τις άκρες του ρολού, σαν καραμέλα.
Τοποθετούμε ή στην κατάψυξη για περίπου 1½ ώρα ή στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 – 5 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
Όταν πια έχει σφίξει ξετυλίγουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.












Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κορμός τυλιγμένος με καρύδα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Μωσαϊκό γρήγορο και extra light, από τον Δημήτρη Φωτόπουλο και την isodiet!
Σοκολατένιος κορμός με αμύγδαλα και φιστίκια Αιγίνης, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with ...
Νηστίσιμος Κορμός σοκολάτας με χαλβά, φουντούκια και σταφίδες, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Olive...
ΜΑΡΚΙΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (Chocolate Marquise), από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το Koykoycook.gr!
Σοκολατένιος κορμός ψυγείου, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση