Κορμός με ζαχαρούχο γάλα και πτι μπερ, από το icookgreek.com!







Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
- 1 1/2 πακέτο πτι μπερ
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή τεκίλα
Εκτέλεση
- Λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα το κονιάκ ή την τεκίλα ανακατεύετε. Ρίχνετε το κακάο, ανακατεύετε ξανά και αποσύρετε απ’ τη φωτιά.
- Θρυμματίζετε τα μπισκότα με τα χέρια και τα προσθέτετε κι αυτά στο σοκολατένιο μείγμα, αφού το αφήσετε για κανά 5′ να κρυώσει (να μην μαλακώσουν τα μπισκότα).
- Κόβετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου και στρώνετε μ’ αυτό μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (βολεύουν πολύ κι εκείνες της μιας χρήσης), αφήνοντας λίγο χαρτί να προεξέχει. Αδειάζετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε με το χαρτί που περισσευεί το γλυκό. Βάζετε στην κατάψυξη όση ώρα χρειαστεί μέχρι να σφίξει, ξετυλίγετε, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένιος κορμός ψυγείου με αβοκάντο και ζάχαρη καρύδας, από την Αντριάνα και τις Γλυκιές δημιου...
Κορμός με Nucrema ION, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!
Κορμός σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Κορμός με σοκολάτα και Πτι Μπερ, από τον Άκη Πετρετζίκη, την Nestle και το glikessintages.gr!
Πανεύκολο "Mωσαϊκό", με ελάχιστο βούτυρο και χωρίς αυγά, από το sokolatomania.gr!
Γλυκό σαλάμι με σοκολάτα γάλακτος από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις "Γλυκές Αλχημείες!!
Αφήστε μια απάντηση