Κορμός Red Velvet με γέμιση τυρί κρέμα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 


ΥΛΙΚΑ

118 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

15 γρ κακάο σκόνη άγλυκο

1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ λευκή ζάχαρη

50 γρ καστανή ζάχαρη

30 ml ηλιέλαιο

30 ml ζωική κρέμα γάλακτος 35 %

1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι

1 κουταλιά της σούπας υγρό κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής η 1 κουταλάκι πάστα

2 βανίλιες

120 γρ άχνη ζάχαρη για το τύλιγμα του κορμού

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βρέξτε το ταψί σας με λίγο νερό ( για να κολλήσει καλά το χαρτί)

και στρώστε μέσα χαρτί ψησίματος .. Βουτυρώστε το χαρτί ..

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160-170 βαθμούς .

Εγώ ψήνω στους 150 βαθμούς αλλά έχω πολύ δυνατό φούρνο.

Βάλτε τα 4 πρώτα ξηρά υλικά σε ένα μπώλ και ανακατέψτε τα .

Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να αφρατέψουν .

Προσθεστε τις ζάχαρες, και σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά .

Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι ισιώστε το κουνώντας το πέρα δώθε .

Ψήστε για περίπου 15-17 λεπτά .

Βάλτε μια μεγάλη πετσέτα στον πάγκο σας και πασπαλίστε την με την άχνη.

Μόλις ψηθεί ο κορμός αναποδογυρίστε τον στην πετσέτα και τραβήξτε προσεκτικά το χαρτί να

ξεκολλήσει. Τυλίξτε σε ρολό τον κορμό προσεκτικά μέσα στην πετσέτα και αφήστε να κρυώσει .

Εγώ μερικές φορές τον βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες για να επισπεύσω την διαδικασία .

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

170 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια

60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ( lurpak,president,adoro κτλ)

210 γρ άχνη  ζάχαρη

ξύσμα από ένα λεμόνι

Χυμό από ένα λεμόνι

Χτυπήστε στο μίξερ πρώτα το τυρί ..

Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίξτε την άχνη, το ξύσμα και τον χυμό.

Βάλτε το ψυγείο να σφίξει καλά.

Σε περίπτωση που θέλετε να καλύψτε τον κορμό και απέξω πρέπει να φτιάξετε διπλή δόση .

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Αν έχετε βάλει τον κορμό στο ψυγείο να κρυώσει βγάλτε τον στον πάγκο σας για πέντε λεπτά .

Ξετυλίξτε το κέικ,ισιώστε το και στρώστε την γέμιση αφήνοντας περιθώριο γύρω γύρω

10 εκατοστά.

Ξανατυλίξτε σιγά σιγά το κέικ μαζί με την γέμιση ξεκινώντας από την αντίθετη πλευρά που

είχατε ξεκινήσει το τύλιγμα όταν βγήκε από τον φούρνο..

Μπορεί να σας βγει λίγο γέμιση έξω , μην ανησυχείτε !!

Καλύψτε  με πλαστική μεμβράνη την πιατέλα που έχετε βάλει τον κορμό και βάλτε τον στο ψυγείο

τουλάχιστον για 20 λεπτά ..

Πριν σερβίρετε πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη η αν έχετε φτιάξει διπλή δόση κρέμας

απλώστε την πάνω στον κορμό.

Μπορείτε να τον διατηρήσετε στην κατάψυξη μέχρι και 2-3 μήνες ..

Βγάλτε το να ξεπαγώσει στο ψυγείο από την προηγούμενη βραδιά , πασπαλίστε με άχνη

και είστε έτοιμη να σερβίρετε.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγών: Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Παναγιώτης Μαχαίρας )

 

https://koykoycook.gr/?p=29811

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *