Νηστίσιμος Κορμός Σοκολάτας Mε χαλβά, Aμύγδαλα Και Σταφίδες από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια σοκολατένια λιχουδιά που θα δώσει στη νηστεία σας μεγάλη γλύκα. Ακόμα κι αν δεν νηστεύετε όμως, αυτός ο κορμός εύκολα γίνεται ο αγαπημένος σας. Σοκολάτα, χαλβάς, ταχίνι, μέλι, σταφίδες και αμύγδαλα είναι τα συστατικά του. Αν το προτιμάτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα με φουντούκια και την σταφίδα με σουλτανίνα.

Υλικά:

  • 350γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 120γρ. ταχίνι
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 400γρ. χαλβάς βανίλια σε κομμάτια
  • 120γρ. μαύρη κορινθιακή σταφίδα (κρατάτε λίγη στην άκρη)
  • 120γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγο στην άκρη)

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.
  2. Αφού κρυώσει το μείγμα, προσθέτετε τα αμύγδαλα, τις σταφίδες, το χαλβά και ανακατεύετε.
  3. Ντύνετε με λαδόκολλα μια φόρμα μακρόστενη του κέικ και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα της λαδόκολλας που βγαίνει από τη φόρμα και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε βάλτε το μια ωρίτσα στην κατάψυξη.
  4. Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα, διακοσμείτε με ένα μείγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά, από αυτά που κρατήσατε στην άκρη.

 

 

http://www.sweetly.gr/2013/02/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82-m%CE%B5-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AC-a%CE%BC%CF%8D%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/#more-537


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *