Νηστίσιμο ρολό σοκολάτας με μακεδονικό ταχίνι με πορτοκάλι και μακεδονικό χαλβά με γεύση βανίλια, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Αν την ακολουθείς κατά γράμμα, η νηστεία της Σαρακοστής είναι μια περίοδος δοκιμασίας που σε φέρνει αντιμέτωπο με τις αδυναμίες σου αλλά και με τις μεγάλες δυνάμεις που κρύβεις μέσα σου, αυτές που σε βοηθούν να αντιστέκεσαι σε πειρασμούς, να μένεις σταθερός στις θέσεις σου χωρίς να παρεκκλίνεις από τον στόχο σου και να βγαίνεις κάθε μέρα νικητής! Ευτυχώς, το Μακεδονικό Ταχίνι και ο Μακεδονικός Χαλβάς δε λείπουν από τη Σαρακοστή και μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου προσφέρουν ενέργεια και δύναμη, με πλήθος θρεπτικών συστατικών. Με το νηστίσιμο ρολό που σου προτείνω παρακάτω, ούτε η απολαυστική γεύση της σοκολάτας θα σου λείψει αυτή τη Σαρακοστή! Μια μόλις λεπτή φετούλα, θα σε κάνει σχεδόν να ξεχάσεις όχι μόνο ότι κάνεις νηστεία αλλά και ό,τι σε στενοχωρεί! Και το καλύτερο; Φτιάχνεται πανεύκολα, χωρίς ψήσιμο και χωρίς καθόλου κόπο!
Photo credits: Αντωνία Κατή
Υλικά για ένα μέτριο ρολό:
- 350γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
- 150γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
- 25γρ. κακάο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 400γρ. Μακεδονικός Χαλβάς με γεύση Βανίλια σε κύβους
- 125γρ. κόντιτα πορτοκάλι
- 125γρ. φουντούκια ολόκληρα ελαφρώς ψημένα
- 50γρ. κουβερτούρα λιωμένη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Βάζουμε την κουβερτούρα σε μεγάλο μεταλλικό μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Μέσα στο μπολ, ανακατεύουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο.
- Προσθέτουμε τα φουντούκια, τα 100γρ. από τα κόντιτα, τον Μακεδονικό Χαλβά με γεύση Βανίλια και ανακατεύουμε.
- Ντύνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζουμε με το περίσσευμα της λαδόκολλας που βγαίνει από τη φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί. Αν βιαζόμαστε, το τοποθετούμε για μια ώρα στην κατάψυξη.
- Όσο είναι ακόμα εύπλαστο το μείγμα, το ρολάρουμε πάνω κάτω στον πάγκο με τη βοήθεια της λαδόκολλας μέχρι να πάρει κυλινδρικό σχήμα και το αφήνουμε τυλιγμένο στη λαδόκολλα εκτός ψυγείου για να σταθεροποιηθεί.
- Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ξετυλίγουμε το ρολό και το τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα. Διακοσμούμε με τη λιωμένη σοκολάτα, φουντούκια και κόντιτα.
- Αφού σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, σερβίρουμε κόβοντας στρογγυλές φέτες.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Vegan κορμός η μωσαικό, από την Magda Godossi - Special Diets Chef !
Νηστίσιμα ταχινομπακλαβαδάκια τραγανά ονειρικά- Fasting Dream Tahino Baklavas (Video), by Stratos Pe...
Τρουφάκια σοκολάτας με Μακεδονικό Ταχίνι και σουσάμι από την Ιωάννα Σταμούλου και το "Sweetly" !
Νηστίσιμα μπισκότα με ταχίνι, από τον Πέτρο Συρίγο!
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ Κέικ με ταχίνι και γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ΧΩΡΙΣ ΛΑΚΤΟΖΗ, από την Μυρσίνη Λαμπράκη κ...
Νηστίσιμα σοκολατάκια με ταχίνι, από τον Άκη και την κουβερτούρα Nestle Dessert!
Αφήστε μια απάντηση