Χαλβάς με ταχίνι, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αγαπάτε τον χαλβά; Αν ναι σας έχω συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη! Χαλβάς με ταχίνι, χωρίς γλουτένη! Ένα γλυκό που θα κλέψει τις καρδιές σας!

ΜΕΡΙΔΕΣ 8-10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ  12Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ  30Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ  4/5

 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ταχίνι, βανίλια

400 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

200 γρ. αμύγδαλα, με φλούδα

200 γρ. γλυκόζη

10 ml νερό

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 κ.γ. βανίλια, εκχύλισμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες   917   46%
ΒΑΖΑΛίπος   63.8g   91%
ΒΑΖΑKορεσμένα   8.3g   42%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες   21.2g   42%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    80.7g   31%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   46.6g   52%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.16g   2.67%
ΒΑΖΑΙνες    11.8g   49%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ταχίνι, τη βανίλια, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη.
2Σε ένα κατσαρολάκι αδειάζουμε τη γλυκόζη, τη ζάχαρη, το νερό, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η καραμέλα να φτάσει στους 120 με 125°C.
3Μόλις φτάσει αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα λίγο σιρόπι στο μείγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις ενσωματωθεί ρίχνουμε σιγά-σιγά σε δόσεις και το υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας.
4Ρίχνουμε μέσα τα 150 γρ. αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια παίρνουμε μια ορθογώνια φόρμα διαμέτρου 30Χ12 εκ., τη λαδώνουμε καλά, αδειάζουμε μέσα τα άλλα 50 γρ. αμύγδαλα που περίσσεψαν και από πάνω το χαλβά.
5Απλώνουμε το χαλβά ομοιόμορφα στη φόρμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 12 ώρες να στερεοποιηθεί.
6Σερβίρουμε μόλις στερεοποιηθεί.

 

#tsoulotip: Προσέχουμε όταν ρίχνουμε την καραμέλα να ανακατεύουμε για να δημιουργηθούν οι ίνες. Μπορούμε να βάλουμε ότι ξηρούς καρπούς επιθυμούμε

 

Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς,  όμως  κάνοντας ένα κλικ σε αυτές,  λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/xalvas-me-taxini

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *