Κέικ με σουσάμι, από την Luise και το Radicio.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πλούσιο κέικ με σουσάμι και ταχίνι, χωρίς βούτυρο. Εύκολο και αρωματικό! Από το radicio.com. 
4.0 αστέρια από 5 άτομα 

Προετοιμασία: 20 λεπτά | Μαγείρεμα: 60 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά 
Συνταγή για: 12 μερίδες 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 488 θερμίδες | Λιπαρά: 28 γρ.



Υλικά συνταγής: 


Ηλιέλαιο100 ml 
Σουσαμέλαιο50 ml(όχι από καβουρδισμένο σουσάμι) 
Αυγά3 μεγάλα 
Καστανή ζάχαρη220 γρ. 
Ταχίνι220 γρ. 
Πορτοκάλια2 μεγάλα, το χυμό και το ξύσμα 
Σταφίδες100 γρ. (σουλτανίνα) 
Κανέλα1 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο γαρύφαλλο1 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο ξερό τζίντζερ1 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο μπαχάρι1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Τριμμένο μοσχοκάρυδο1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Σουσάμι80 γρ. για τη ζύμη και 30 γρ. για τη φόρμα 
Αλεύρι300 γρ. 
Μπέικιν πάουντερ2 κουταλάκια τσαγιού 
Αλάτι1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Μαλακή μαργαρίνηλίγη για τη φόρμα 

Οδηγίες: 


1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε καλά με την μαργαρίνη μια μεγάλη φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Ρίχνετε μέσα στη φόρμα τα 30 γρ. σουσάμι και την γυρίζετε να κολλήσουν ολόγυρα στα τοιχώματα.
2. Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και τα 80 γρ. σουσάμι. Τα κρατάτε κατά μέρος.
3. Χτυπάτε με το μίξερ το ηλιέλαιο, το σουσαμέλαιο και τα αυγά, μέχρι να αφρίσουν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε το μέλι, το ταχίνι, τη ζάχαρη το χυμό και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Όταν αναμειχθούν, προσθέτετε και τις σταφίδες και ανακατεύετε.
4. Προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα του λαδιού και ανακατεύετε απαλά να αναμειχθούν. Μην τα παραχτυπήσετε.
5. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε και ψήστε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο και 60 περίπου λεπτά (δοκιμάστε στο 50 λεπτά με μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό – αν όχι συνεχίστε για άλλα 5 – 10 λεπτά). Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζετε από το φούρνο. Αφήνετε 5 λεπτά περίπου να πέσει η θερμοκρασία του και στη συνέχεια το αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει.

Μαγειρεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2015 από την Luise

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.radicio.com/%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AC%CE%BC%CE%B9/

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *