Κορμός με πουράκια και φιστίκι Αιγίνης, από τον Γαβριήλ Νικολαϊδη και τον Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Φιστίκι Αιγίνης και πουράκια Caprice Παπαδοπούλου δημιουργούν το πιο εντυπωσιακό γλυκό, τέλειο για να κλείσει κάθε dinner όλες τις εποχές του χρόνου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λιώσεις τα υλικά, να ανακατέψεις κι έπειτα να μεταφέρεις σε φόρμα για κέικ. Μπορείς να διατηρηθεί στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί (400 ml) ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ολόκληρα)
  • 200 γρ. Caprice Παπαδοπούλου χοντροσπασμένα (συν έξτρα για το food styling)

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τη σοκολάτα.

  • Προσθέτουμε το κακάο.

  • Αφού λιώσουν καλά προσθέτουμε το φιστίκι.

  • Προσθέτουμε και τα σπασμένα Caprice Παπαδοπούλου

  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.

  • Στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας για κέικ με Caprice Παπαδοπούλου

  • Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα

  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει.

https://coolartisan.gr/?recipe-post=kormos-me-pourakia-kai-fistiki-aiginis

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *