Vegan κορμός η μωσαικό, από την Magda Godossi – Special Diets Chef !







Είτε το λέτε μωσαϊκό είτε το λέτε κορμό, αυτό που εκτός από παγωμένο είναι και πανεύκολο, είναι το απόλυτο καλοκαιρινό επιδόρπιο. Με μικρές αλλαγές μπορεί να γίνει σνακ χαμηλών υδατανθράκων ή και να “χωρέσει” σε μικρές ποσότητες σε κετογονική διατροφή (όχι carnivore).
Είναι vegan 
αλλά η πλούσια σοκολατένια γεύση του μπορεί να καλύψει την διάθεση για σοκολάτα χωρίς διακρίσεις.


Ακολουθήστε τη σελίδα για περισσότερες ιδέες και συνταγές ειδικών διατροφών.
Η συνταγή
Υλικά
100 γρ. παρθένο η ραφιναρισμένο λάδι καρύδας σε υγρή κατάσταση
60 γρ. βούτυρο από φουντούκια ή οποιοδήποτε άλλο βούτυρο ξηρών καρπών ή ταχίνι
40 γρ. κακάο
140 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή σιροπι αγαύης ή σιρόπι χωρίς υδατάνθρακες και ζάχαρη για να γίνει η συνταγή χαμηλών υδατανθράκων ή keto friendly
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
Μια πρέζα θαλασσινό αλάτι
100 γρ. φουντούκια (ωμά ή ψημένα) κομμένα στα 4
10 φουντούκια )ωμά ή ψημένα) κομμένα στη μέση
Διαδικασία
1.Χτυπάμε το λάδι καρύδας και το φουντουκοβούτυρο με σύρμα χειρός.
2.Κοσκινίζουμε το κακάο και το χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά να αναμειχθεί καλά.
3.Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου (ή όποιο άλλο χρησιμοποιούμε), το αλάτι και τη βανίλια και αναμιγνύουμε καλά.
4.Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε. Το μείγμα θα είναι υγρό λόγω του λαδιού καρύδας.
5.Τοποθετούμε μεμβράνη σε μία φόρμα ψωμιού μήκους περίπου 20 εκ. (ή χωρίς μεμβράνη σε φόρμα σιλικόνης) έτσι ώστε να καλύπτει τον πάτο και τις πλευρές της φόρμας και να εξέχει. Αυτό θα μας επιτρέψει να βγάλουμε μετά τον κορμό με ευκολία.
6.Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και σπάμε μερικά φουντούκια από πάνω.
7.Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
8.Κόβουμε σε φέτες και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο για να σερβίρουμε.
9.Ο κορμός πρέπει να σερβιριστεί κρύος κατευθείαν από την κατάψυξη γιατί όταν το λάδι καρύδας αρχίσει να υγροποιείται θα λιώσει. Διατηρείται στην κατάψυξη για 3-4 μέρες.
Αν θέλετε να μην λιώνει τόσο εύκολα αντικαταστήστε το μισό λάδι καρύδας με λιωμένο βούτυρο κακάο.
Αν θέλετε να κάνετε την συνταγή πιο κατάλληλη για κετογονική διατροφή αντικαταστήστε το 1/3 λάδι καρύδας ή και περισσότερο με MCT oil (λιπαρά οξέα μέσης αλύσου).
Η συχνή κατανάλωση κακάο έχει προστατευτική δράση για την καρδιά και τις αρτηρίες.











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κορμός με ζαχαρούχο γάλα και πτι μπερ, από το icookgreek.com!
Σαλάμι σοκολάτας vegan χωρίς ζάχαρη (super food), από το argiro.gr!
Νηστίσιμο ρυζόγαλο, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Μωσαϊκό με σοκολάτα υγείας αμυγδάλου ΙΟΝ 72% κακάο, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Κoρμός σεράνο, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Κορμός σοκολάτας με καρύδια και μουστοκούλουρα, νηστίσιμος, από το sintayes.gr!
Αφήστε μια απάντηση