Vegan Τούρτα σοκολάτας με frosting φιστικοβούτυρο, από τον Άκη Πετρετζίκη και το glikessintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Και vegan και πεντανόστιμη!

 

Χρόνος προετοιμασίας
40′

Χρόνος ψησίματος
40′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Μερίδες
Για 12 άτομα

 

Υλικά

  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 60 γρ κακάο Nestle Dessert και λίγο ακόμα για το “κακάωμα”
  • 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 200 γρ άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 300 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 100 γρ κουβερτούρα Nestle Dessert σε μικρά κομματάκια
  • 50 γρ. σπορέλαιο και λίγο και το “κακάωμα” των ταψιών
  • 1 κ.γ. ξίδι λευκό
  • 1.5 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.σ. μέλι

για το γλάσο:

  • 200 γρ γάλα αμυγδάλου
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ κουβερτούρα Nestle Dessert σε κομματάκια
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 50 γρ φιστίκι Αιγίνης τριμμένο προαιρετικά

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στη λειτουργία αέρας. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, την άχνη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  2. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μια κούπα γάλα μέχρι σχεδόν να κάψει και το ρί-χνουμε πάνω στην σοκολάτα που είναι σε ένα μπολ. Αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το γάλα που μας έμεινε και ανα-κατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μπολ με τη σοκολάτα και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στρώνουμε λαδόκολλες στους πάτους από 2 στρογγυλά ταψάκια 20 εκ διαμέ-τρου και τα λαδώνουμε και τα κακαώνουμε καλά.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα για τα κέικ στις φόρμες και ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέ-χρι να βγαίνει καθαρή οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίζουμε στη ζύμη.
  5. Καλό είναι να μην παραψήσουμε τα παντεσπάνια γιατί γίνονται τριφτά και σπάνε. Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε πάνω σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  6. Για να ετοιμάσουμε το φρόστινγκ βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ μέσα στο οποίο έχουμε τη σοκολάτα. Αφήνουμε για ένα λεπτό και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  8. Προσθέτουμε το εκχύλισμα, το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρουμε τη σύσταση που θέλουμε.
  9. Για να στήσουμε το γλυκό μας απλώνουμε λίγο από το φρόστινγκ σε ένα από τα δύο παντεσπάνια. Βάζουμε το άλλο παντεσπάνι από πάνω. Αδειάζουμε μέρος από το φρόστινγκ πάνω στο γλυκό και με μια σπάτουλα το απλώνουμε παντού. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί και απλώνουμε και το υπόλοιπο. Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης αν θέλουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για κανένα δίωρο πριν σερβίρουμε.

 

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/vegan-tourta-sokolatas-me-frosting-fystikovoutiro

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *