Τούρτα σοκολάτας bueno, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Η μαγική σοκολατένια τούρτα Bueno Ferrero, νομίζω είναι λίγο από όλα τα έχει όλα. Την έφτιαξα πριν 6 χρόνια στα γενέθλια της Κατερίνας μου και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Όποιος αγαπάει την σοκολάτα θα την ερωτευθεί, δεν ξέρω πώς να σας την περιγράψω πρέπει να τη δοκιμάσετε για να καταλάβετε!

Χρόνος Προετοιμασίας2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος3 ώρες
Μερίδες18

 Εργαλεία

  • Αυγοδάρτη
  • Ξύλινη Κουτάλα
  • Μαρίζ
  • Σπάτουλα Τούρτας
  • Τηγάνι

Υλικά

Δες εδώ και παρήγγειλε υπέροχες ζεστές ρόμπες και πιζάμες εξαιρετικής ποιότητας για όλη την οικογένεια για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Παντεσπάνι

  • 300 γρ Ζάχαρη
  • 220 γρ Γαλλικό Καφέ (ή ζεστό νερό)
  • 230 γρ Ξινόγαλα
  • 200 γρ Αλεύρι Κούλα (για όλες τις χρήσεις)
  • 90 γρ Ηλιέλαιο
  • 70 γρ Κακάο
  • 15 γρ Baking Powder
  • 5 γρ Σόδα Φαγητού
  • 3 τεμ Αυγά

Κρέμα Σοκολάτας

  • 300 γρ Φρέσκο Γάλα
  • 50 γρ Ζάχαρη
  • 50 γρ Βούτυρο
  • 40 γρ Κουβερτούρα
  • 25 γρ Κάστερ Πάουντερ
  • 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

Κρέμα Φερέρο

  • 350 γρ Δίχρωμη Πραλίνα
  • 300 γρ Κρέμα Τυριού

Γκανάζ

  • 250 γρ Κουβερτούρα
  • 200 ml Κρέμα Γάλακτος
  • 1 κ.γ. Μέλι

Καραμελωμένα Φουντούκια

  • 150 γρ Φουντούκια
  • 70 γρ Ζάχαρη
  • 20 γρ Νερό
  • 4 γρ Βούτυρο ((Προαιρετικά))

Για επάνω και ενδιάμεσα

  • Καραμελωμένα Φουντούκια
  • Κουβερτούρα
  • Γκοφρέτα με Φουντούκι (ή Φερέρο)

Οδηγίες

  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το νερό με τη ζάχαρη να βράσει, στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια, ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν. Τέλος πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι. Αδειάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα να κρυώσει και την σπάμε σε κομμάτια.
  • Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη κανέλα τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ βάζουμε το Ξυνόγαλα και την σόδα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή ένα σύρμα, τέλος προσθέτουμε το ζεστό καφέ. Το μείγμα είναι υγρό, έτσι πρέπει να είναι, μοιράζουμε σε 3 ταψιά 18-20 εκ. αφού βάλουμε λαδόκολλα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο σας πάντα και πως ψήνει.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά της κρέμας, εκτός από το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει η κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε σε ένα μπολ.Σκεπάζουμε τη κρέμα με μεμβράνη να ακουμπάει τη κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  • Χτυπάμε την Πραλίνα με τη κρέμα τυριού μέχρι να αφρατέψει σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη φυλάμε στο ψυγείο. Πάμε να στήσουμε την τούρτα έχουμε και τις 2 κρέμες παγωμένες, τις βάζουμε μαζί σε ένα μπολ και τις χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή ένα σύρμα να αφρατέψουν.
  • Βάζουμε ένα παντεσπάνι κρέμα, ενδιάμεσα καραμελωμένα φουντούκια και γκοφρέτες, συνεχίζουμε το ίδιο με το δεύτερο και το τρίτο παντεσπάνι. Καλύπτουμε με μια λεπτή στρώση κρέμας την τούρτα και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει, ιδανικά όλο το βράδυ.
  • Κόβουμε τη κουβερτούρα μικρά κομμάτια και την αφήνουμε στην άκρη, ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος (να μη βράσει) και περιχύνουμε πάνω από τη κουβερτούρα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 2 λεπτά, ανακατεύουμε με μια μαρίζ και τέλος προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε 2-3  λεπτά να κρυώσει και καλύπτουμε την τούρτα επάνω και γύρω γύρω, στολίζεται όπως σας αρέσει, εγώ όπως βλέπετε έχω βάλει καραμελωμένα φουντούκια, κομμάτια κουβερτούρα και γκοφρέτες με φουντούκια.

 Έξυπνα Μυστικά…

Μπορείτε να παραλείψετε τα καραμελωμένα φουντούκια και τις γκοφρέτες και να βάλετε φουντούκια και σοκολατάκια φερέρο ή κομμάτια κουβερτούρας.

Τούρτα Σοκολάτας bueno

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Τα παντεσπάνια και οι κρέμες πρέπει να είναι παγωμένα, φτιάξτε τα από το προηγούμενο βράδυ και φυλάξτε τα στο ψυγείο θα σας βοηθήσει πολύ.

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας και τις φωτογραφίες σας !!

 Επισκεφθείτε το E-shop

https://elpidaslittlecorner.gr/bueno-cake/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *