Σοκολατένια τούρτα καρδιά, από το sintayes.gr!
Μια υπέροχη τούρτα σοκολάτα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο. Mια συνταγή για μια τούρτα σε σχήμα καρδιάς για να την απολαύσετε μια ιδιαίτερη ημέρα με τους αγαπημένους σας.
Χρόνος: 25 λ + 45 λ ψήσιμο
Δυσκολία: Εύκολη
Υλικά συνταγής
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κυβάκια
- 5 κρόκοι αυγών
- 240 ml γάλα
- 2 βανιλίνες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Για το γλάσο σοκολάτας:
- 120 γρ. βούτυρο
- 180 ml γάλα
- 3 κούπες άχνη ζάχαρη
- 1 καψουλίτσα βανίλια
- 225 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
- 25 γρ. κακάο σκόνη
- τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα μια φόρμα καρδιάς 24 εκ. περίπου (τα 24 εκ. είναι στο φαρδύτερο σημείο της βάσης).
- Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τους κρόκους με μισό φλ. γάλα και τη βανίλια.
- Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ τα κυβάκια βουτύρου και τα χτυπάτε προσθέτοντας΄σταδιακά και εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτετε σταδιακά και το μείγμα με τους κρόκους και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ περίπου μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ περίπου ή μέχρι ένα ξύλινο καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνό και καθαρό. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε 10 λ να “σταθεί”. Μετά το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
- Για το γλάσο σοκολάτας: Σε μπεν μαρί λιώνετε σε μεγάλο μεταλλικό μπολ, τη σοκολάτα με το κακάο και το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχετε μια λεία, πηχτή κρέμα. Κατεβάζετε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και γίνει σαν μια πηχτή μους. Αφήνετε το γλάσο για 10-15 λ να κρυώσει και να σφίξει ελαφρώς, τόσο όσο να μπορείτε να το διαχειριστείτε.
- Για τη συναρμολόγηση: Κόβετε το κέικ οριζόντια στη μέση σε δύο “φέτες”. Βάζετε τη βάση του κέικ σε μια πιατέλα και στρώνετε από πάνω το 1/3 του γλάσου. Σκεπάζετε με το άλλο κέικ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του κέικ το υπόλοιπο γλάσο.
- Προαιρετικά: Kρατάτε λίγο γλάσο ή φτιάχνετε 1/2 δόση ακόμα γλάσο και κάνετε σχέδια σχέδια με κορνέ. Επίσης πασπαλίζετε στα πλάγια τη τούρτα με τρούφα σοκολάτας και γαρνίρετε με τριαντάφυλλα που μπορείτε να φτιάξετε με μάρζιπαν (βλέπε συνταγή εδώ).
Προαιρετικά μπορείτε να αφήσετε τελείως απλή τη τούρτα και να τη στολίσετε με τριαντάφυλλα φτιαγμένα με μάρζιπαν.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenia-tourta-kardia/?fb
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Τούρτα με κρέμα μαστίχας και σοκολάτα από τον Γιώργο Λέκκα !
Μεθυσμένο γλυκό με σοκολάτα και φράουλα, από την Κωνσταντίνα και το dietonian.gr!
Τούρτα με καρύδια, κρέμα ζαχαρούχου και γκανάζ σοκολάτας, από το sintayes.gr!
Τούρτα σοκολατίνα ψυγείου με φρέσκες φράουλες και κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ από την Αργυρώ μας!
Τoύρτα πανακότα με Σοκοφρέτα και καρύδα, από τον Αντώνη Γιαννακάρη και το ionsweets.gr!
Τούρτα σοκολάτα με ΙΟΝ Patisserie Cover Cream, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Αφήστε μια απάντηση