Choco va”L”entine με stevia , από την Ελευθερία Μπουτζά και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

250 gr φυτικο βουτυρο
4 μεγαλα αυγα
6 κ.σ. κακαο
2 κ.σ. στιγμιαιο καφε
180 ml νερο
40 gr stevia
300 gr αλευρι γ.ο.χ
1 κ.γ.μπεικιν παουντερ
φραουλες για γαρνιρισμα

 

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βαζουμε σε μια κατσαρολα τη stevia ,το κακαο,το βουτυρο ,το νερο και βραζουμε μεχρι να χουμε ενα παχυ γλασο.
Αφαιρουμε 2 φλυτζανια μολις ετοιμαστει ,βαζοντας το ενα φλυτζανι στη καταψυξη και το αλλο στη συντηρηση.
Στο υπολοιπο μιγμα ριχνουμε το αλευρι,το μπεικιν ,το καφε και συνεχιζουμε το βρασμο ανακατευοντας μεχρι να πηξει τελειως .
Χτυπαμε τα αυγα χωρια τους κροκους χωρια τα ασπραδια σε μαρεγκα και με απαλες κινησεις τα ενσωματωνουμε στο μιγμα στη κατσαρολα.
Ριχνουμε το μιγμα σε βουτυρωμενη φορμα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους για 20 με 30 λεπτα.
Αφου ψηθει, ριχνουμε μεσα στη φορμα το φλυτζανι του γλασου που ειχαμε στη συντηρηση.
Βγαζουμε απο τη φορμα το κεικ και το γλασαρουμε με το γλασο που ειχαμε στη καταψυξη.
Γαρνιρουμε σε φραουλες και σερβιρουμε .

καλη επιτυχια!

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *