Naked red velvet τούρτα καρδιά, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

4 μεγάλα αυγά

180 γρ ζάχαρη

105 γρ αλεύρι

75 γρ κόρν φλάουερ

1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας η 2 βανίλιες σκόνη 

1,1/2  κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

15 γρ κακάο σκόνη

2 κουταλάκια κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής Christmas Red

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν..Ρίξτε μέσα τις βανίλιες.

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 C.

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα καρδιά.

Ανακατέψτε το αλεύρι, το κόρν φλάουερ, το κακάο και το

μπαίκιν πάουντερ.

Ρίξτε το μέσα στο μείγμα των αυγών.

Προσθέστε το χρώμα να αναμειχθεί καλά.

Βάλτε το μείγμα στην φόρμα καρδιά και ισιώστε την με μια σπάτουλα .

Κουνήστε την φόρμα να ισιώσει το μείγμα.

Ψήστε για περίπου 40 λεπτά.

Βγάλτε το κέικ από την φόρμα και αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει.

Κόψτε το σε 3 επίπεδα.. Είναι καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα.

Κρατήστε όλα τα ψίχουλα  για διακόσμηση.

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1  φλιτζάνι νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

φλούδα από 1 λεμόνι

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1 σφηνάκι κονιάκ

Βράστε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά. 

Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ (ΓΕΜΙΣΗ)

1000 γρ τυρί Φιλαδέλφεια  

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

220 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Αφήστε το τυρί εκτός ψυγείου για 20 λεπτά.

Χτυπήστε  το τυρί στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα  μαζί με την άχνη.

Προσθέστε σταδιακά την κρέμα γάλακτος  μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μην παραχτυπήσετε το μείγμα.

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ποτίστε την πρώτη βάση-καρδιά με σιρόπι..

Στρώστε το πρώτο στρώμα της κρέμας.

Συνεχίστε με την δεύτερη βάση και μετά με την τρίτη.

Ποτίστε και την τρίτη βάση.

Εμείς βάλαμε το μείγμα του τυριού σε μεγάλο κορνέ μίας χρήσης

και στρώσαμε από κάτω μέχρι πάνω το γλυκό μας με μικρές ροζέτες.

Το ίδιο κάντε και από πάνω από το γλυκό.

Πασπαλίστε από πάνω με ψίχουλα από το παντεσπάνι.

Βάλτε στο ψυγείο να σφίξει.

Τέλειο επιδόρπιο για να δείξετε πόσο τον αγαπάτε  …

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου -Παναγιώτης Μαχαίρας)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=27110
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *