Βυζαντινά κουλουράκια με σουσάμι, νηστίσιμα, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Υλικά
185 γρ άχνη ζάχαρη
250 γρ φυτική μαργαρίνη
150 γρ Ηλιέλαιο
85 γρ λευκό κρασί
1 κουταλάκι της σούπας κανέλα
1 βανιλέτα
370 γρ καβουρντισμένο σουσάμι
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
10 γρ μπαίκιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπήστε την άχνη με την μαργαρίνη ..
Προσθέστε το ηλιέλαιο, το κρασί και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά..
Ρίξτε στο τέλος το αλεύρι και το μπαίκιν.
Πλάστε σε στρογγυλό σχήμα και ψήστε σε ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος,
σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου στους 160 βαθμούς.
Βγάλτε τα όταν ροδίσουν( πάρουν χρώμα).
Από τα πιο ωραία κουλουράκια που έχω δοκιμάσει ποτέ ..
Ευχαριστώ πολυ τον φίλο μου Πέτρο Αθανασιάδη που μου έστειλε αυτή την συνταγή.
Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε φιλοξενήσει συνταγές του στο σάιτ μας.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Αρχική συνταγή : Πέτρος Αθανασιάδης)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
https://koykoycook.gr/?p=27630
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σταφιδοπαξιμαδάκια, από την Σιμόνη Καφίρη και το olivemagazine.gr!
Νηστίσιμα μεθυσμένα σκαλτσούνια με σαμιώτικο ούζο, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koyko...
Μπισκότα βανίλιας "Πύργος του Άιφελ" με drips σοκολάτας, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koy...
Cookies με φυστικοβούτυρο και καστανή ζάχαρη, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Η τούρτα της Ελπίδας, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Νηστίσιμα μπισκότα φουντουκιού (VIDEO), από την οικογένεια Καρελάνη και το foodaholics.gr!
Αφήστε μια απάντηση