Υπέροχη τάρτα αμυγδάλου, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!







ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ
Χτυπήστε στο μίξερ(γάντζο) το βούτυρο με την άχνη.
Ρίξτε το ξύσμα και το αυγό.
Ρίχνετε σιγά σιγά το το αλάτι και το αλεύρι.
Η ζύμη είναι μαλακή.
Αφήνετε την ζύμη τυλιγμένη σε μεμβράνη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ανοίγετε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Βουτυρώστε ένα σκεύος τάρτας( διαμέτρου 30 εκ) και στρώστε μέσα την ζύμη.
Τρυπήστε την με ένα πιρούνι.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 C.
Ψήστε για 15 λεπτά περίπου.
Αφήστε την να κρυώσει καλά..
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
250 γρ βούτυρο ευρωπαϊκό(lurpak) σε θερμοκρασία δωματίου
250 ζάχαρη κρυσταλλική
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
6 αυγά
2 βανιλέτες alsa
1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς πικραμύγδαλο
250 γρ λευκή αμυγδαλόψιχα σκόνη (στο μούλτι)
15 γρ αλεύρι μαλακό
5 γρ κόρν φλάουερ
Φιλέ αμυγδάλου( προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Χτυπήστε τα αυγά με το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψουν.
Βάλτε το αλεύρι,την αμυγδαλόψιχα και το κόρν φλάουερ σε ένα μπώλ
και ανακατέψτε τα .
Προσθέστε ένα ένα τα αυγά..
Ρίξτε τις βανιλέτες και την εσάνς.
Προσθέστε την αμυγδαλόψιχα ,το αλεύρι και το κόρν φλάουερ.
Στρώστε την κρέμα στην τάρτα και ρίξτε από πάνω το φιλέ και ψήστε στους 150 βαθμούς
για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρέμα.
Αφήστε την να κρυώσει καλά προτού την κόψετε.
Διακοσμήστε αν θέλετε προτού την σερβίρετε με μια ροζέτα σαντιγί
και ένα κερασάκι μαρασκίνο.
Enjoy!!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)











Αφήστε μια απάντηση