Εύκολο σοκολατένιο μπανάνα κέικ χωρίς μίξερ, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
ΥΛΙΚΑ
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ κακάο σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
200 γρ καστανή ζάχαρη
2,1/2 πολυ ώριμες μεσαίες μπανάνες
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
125 γρ βούτυρο η μαργαρίνη λιωμένη
50 γρ καρύδια χονδροτριμένα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια μακρόστενη φόρμα για ψωμί(23 εκ μάκρος/7 ύψος).
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς .
Βάλτε τα πρώτα 6 υλικά σε ένα μπώλ και ανακατέψτε να ενωθούν.
Πολτοποιήστε τις μπανάνες με πηρούνι .
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ρίξτε μέσα στον πολτό τα αυγά χτυπημένα και το λιωμένο βούτυρο .
Ρίξτε το μείγμα στο μπώλ με τα άλευρα,προσθέστε τα καρύδια(προαιρετικά)
και ανακατέψτε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.
Ψήστε για 45-50 λεπτά περίπου η μέχρι να τρυπήσετε το κέικ σας με σουβλάκι
και να βγαίνει καθαρό.
Βγάλτε το από τον φούρνο αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρετε .
Υπέροχο συνοδευτικό για τον καφέ η το τσάι σας ..
Μπορείτε να το διπλοτυλίξετε σε διάφανη μεμβράνη και να το φυλάξετε στη κατάψυξη
μέχρι 3 μήνες.
Όταν είναι να το καταναλώσετε αφήστε το έξω σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες περίπου.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου) https://koykoycook.gr/?p=29417
Αφήστε μια απάντηση