Εύκολο σοκολατένιο μπανάνα κέικ χωρίς μίξερ, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

25 γρ κακάο σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

200 γρ καστανή ζάχαρη

2,1/2  πολυ ώριμες μεσαίες μπανάνες 

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα 

125 γρ βούτυρο η μαργαρίνη λιωμένη

50 γρ καρύδια χονδροτριμένα (προαιρετικά)

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώστε και αλευρώστε μια μακρόστενη φόρμα για ψωμί(23 εκ μάκρος/7 ύψος).

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 150-160 βαθμούς .

Βάλτε τα πρώτα 6 υλικά σε ένα μπώλ και ανακατέψτε να ενωθούν.

Πολτοποιήστε τις μπανάνες με πηρούνι .

Ρίξτε μέσα στον πολτό τα αυγά χτυπημένα και το λιωμένο βούτυρο .

Ρίξτε το μείγμα στο μπώλ με τα άλευρα,προσθέστε τα καρύδια(προαιρετικά) 

και ανακατέψτε με μια σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.

Προεπισκόπηση εικόνας

 

 

Ψήστε για 45-50 λεπτά περίπου  η μέχρι να τρυπήσετε το κέικ σας με σουβλάκι

και να βγαίνει καθαρό.

Βγάλτε το από τον φούρνο αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρετε .

Υπέροχο συνοδευτικό για τον καφέ η το τσάι σας ..

Μπορείτε να το διπλοτυλίξετε σε διάφανη μεμβράνη και να το φυλάξετε στη  κατάψυξη

μέχρι 3 μήνες.

Όταν είναι να το καταναλώσετε αφήστε το έξω σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες περίπου.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ…….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
https://koykoycook.gr/?p=29417
 
 
 
Προεπισκόπηση εικόνας
 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *