Σοκολατένιο κέικ με καρύδα, από την Αγγελική Σπανού και το olivemagazine.gr!







Μερίδες:για μία στρογγυλή φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:10′
Χρόνος μαγειρέματος:40′
Έτοιμο σε:50′
Υλικά
- 1¼ φλιτζανιού αλεύρι Ζέας
- 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
- 3 αβγά
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Διαδικασία
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα καρύδας με τη ζάχαρη. Μόλις ενωθεί καλά το μίγμα, αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε την κουβερτούρα και χτυπάτε τα υλικά με το σύρμα.
Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μίγμα σοκολάτας και τέλος το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Απλώνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια φόρμα, ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 λεπτά.
https://www.olivemagazine.gr/recipe/%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%8d%ce%b4%ce%b1/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Ραφαέλο με βύσσινο, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Κέικ μωσαϊκό ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ(VIDEO), από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Τρουφάτο κέικ με γλάσο σοκολάτας, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Coconut cupcakes από την Μαριλού Μαντά και το "Thinkdrops" !
Κέικ στρατσιατέλλα με γλάσο πραλίνας και γλασέ πορτοκαλάκια, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΑ, από την Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!
Αφήστε μια απάντηση