Σοκολατένιο κέικ με καρύδα, από την Αγγελική Σπανού και το olivemagazine.gr!







Μερίδες:για μία στρογγυλή φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:10′
Χρόνος μαγειρέματος:40′
Έτοιμο σε:50′
Υλικά
- 1¼ φλιτζανιού αλεύρι Ζέας
- 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
- 3 αβγά
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Διαδικασία
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα καρύδας με τη ζάχαρη. Μόλις ενωθεί καλά το μίγμα, αφαιρείτε από τη φωτιά, προσθέτετε την κουβερτούρα και χτυπάτε τα υλικά με το σύρμα.
Σε μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύετε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το μίγμα σοκολάτας και τέλος το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Απλώνετε λίγο ελαιόλαδο σε μια φόρμα, ρίχνετε το μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 λεπτά.
https://www.olivemagazine.gr/recipe/%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%ad%ce%b9%ce%ba-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%8d%ce%b4%ce%b1/











Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένιο Κέϊκ “Ντόμινο”, από το sintayes.gr!
Κέικ σοκολάτας με ούζο to die for, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Κέικ με καφέ και σοκολάτα, από την Αριάδνη Πούλιου και το ionsweets.gr!
Τρουφάκια Καρύδας με ζαχαρούχο γάλα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Κέικ σοκολάτας με Dulce de leche, και κρέμα snickers από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις "Συνταγές ...
Κέικ βανίλιας με κομμάτια πραλίνας, από την Μπέττυ μας και το "Taste of life by Betty"!
Αφήστε μια απάντηση