Νηστίσιμο ραβανί χωρίς αυγά, από την Αργυρώ μας!
Εύκολο, νηστίσιμο με σοκολάτα και vegan, για να απολαμβάνετε πεντανόστιμο ραβανί σε κάθε περίσταση!
Με γάλα και βούτυρο καρύδας, χωρίς αυγά, αυτό το γλυκό είναι ιδανικό για την περίοδο νηστείας και για όσους κάνουν ειδική διατροφή. Εύκολο γλυκό σιροπιαστό, που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Πασπαλίστε με καρύδα και τρούφα και απολαύστε το κρύο. Θα με θυμηθείτε! Μια εύκολη συνταγή της Αργυρώς για να φτιάξετε νηστίσιμο ραβανί.
Προετοιμασία: 0:10
Μαγείρεμα: 1:00′
Εύκολη
Μερίδες: 9
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το νηστίσιμο ραβανί με καρύδα χωρίς αυγά, ανακατεύοντας σε μπολ τα στερεά υλικά, αλεύρι, καρύδα και μπέικιν πάουντερ.
Στο μίξερ με σύρμα, χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει ζάχαρη και να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα, την βανίλια και τέλος διαλύουμε τη σόδα στο πορτοκάλι. Το ρίχνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε την τρούφα και απαλά ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο μικρό ταψάκι 26 ή 28 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά, να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και να εμφανιστούν τρυπούλες την επιφάνεια του.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Για το σιρόπιασμα
Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Το αφήνουμε για 10΄στον πάγκο. Τρυπάμε με σουβλί την επιφάνεια του γλυκού. Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι λίγο λίγο το γλυκό και σιγά σιγά να το πιει όλο.
Πασπαλίζουμε μπόλικη τριμμένη καρύδα και τρούφα, αφήνουμε να κρυώσει τελείως και έπειτα κόβουμε, ακόμα καλύτερα την επόμενη μέρα. Στο ψυγείο γίνεται ακόμα πιο ωραίο.
Αφήστε μια απάντηση