Υπέροχο, εύκολο γλυκό ψυγείου με λεμόνι και καρύδα από την 7elements και το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ενα πολύ δροσερό, εύκολο κι ελαφρύ γλυκάκι με το άρωμα του λεμονιού και την μοναδική γεύση της εξωτικής καρύδας! Την ξεχωριστή γεύση δίνουν τα εξαιρετικά τραγανά, φρεσκοψημένα  chips καρύδας  της  7ELEMENTS ! Είναι τόσο νόστιμα και υγιεινά που μπορείτε να τα φάτε  και σκέτα  σαν ένα πολύ υγιεινό, ελάχιστα γλυκό σνακ!

Το γλυκό αυτό όσο μένει στο ψυγείο γίνεται πιο νόστιμο και πιο μυρωδάτο,  συνεπώς καλύτερα να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα.

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο σαβαγιάρ ΜΙΝΟΣ 280 gr.b5a6670d46fdb15d504dd0ce679faa79

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου

1300 ml  γάλα  και  περίπου 90 gr ζάχαρη για να φτιάξουμε τη κρέμα (αναγράφονται στο φακελάκι)

φρεσκοστυμένος χυμός λεμονιού  και ξύσμα (προαιρετικά)

150γρ. καρύδα τριμμένη

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
180 ml νερό
180 gr  ζάχαρη
60 gr  κονιάκ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

1   η 2 φακελλάκια ΜΟΡΦΑΤ CORNET  και   το γάλα για την παρασκευή του morfat_cornet-vanilla-small

χυμός και ξύσμα λεμονιού

chips  καρύδας    7ELEMENTS 7elements-chips

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βράζουμε την ζάχαρη και το νερό για 3, 4 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Φτιάχνουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες των φακέλλων και όταν είναι σχεδόν έτοιμη προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και τον χυμό λεμονιού.  Ανάλογα με το πόσο ξινό  η γλυκό θέλουμε το αποτέλεσμα, προσθέτουμε  λίγη ακόμη ζάχαρη η περισσότερο χυμό λεμονιού .  Προσθέτουμε προαιρετικά και λίγο ξύσμα λεμονιού από ακέρωτο λεμόνι.

Προσοχή: ανακατεύουμε συνεχώς  για να μην κολλήσει η κρέμα  (με σύρμα κατα προτίμηση ).

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σε ένα μεγάλο ταψί η πυρέξ βάζουμε αραιά  μία στρώση  σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο ζεστό σιρόπι.

coconut-lemon-venia3

Περιχύνουμε τα σαβαγιάρ με την μισή καυτή κρέμα.

coconut-lemon-venia4

Βουτάμε και  τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα τοποθετούμε αραιά πάνω από τη ζεστή κρέμα.

Καλύπτουμε με την άλλη μισή κρέμα.

coconut-lemon-venia6

Tοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς.

 

Χτυπάμε στο μίξερ με το γάλα το ΜΟΡΦΑΤ CREAMY μέχρι να γίνει σαντιγί.  Προσθέτουμε τον χυμό και  προαιρετικά το ξύσμα και συνεχίζουμε ελάχιστα το χτύπημα.

Ρίχνουμε την σαντιγί στο πυρέξ, στρώνουμε με μια σπάτουλα και γαρνίρουμε με τα chips  καρύδας  7elements.

coconut-lemon-venia8

 

coconut-lemon-venia2 coconut-lemon-venia-piece1coconut-lemon-venia-piece2

7elements-chips

 

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

http://7elements.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B1%CF%82/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *