Σοκολατάκια από καρύδα και λευκά φασόλια (gluten free), από την Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Διαμαντοπούλου Ελεάνα και το «Χορτοφαγία & υγιεινή διατροφή»!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για 30 μπουκίτσες
Για την γέμιση:
200γρ λευκά φασόλια, βρασμένα
40γρ αλεύρι καρύδας
40γρ άχνη ζάχαρη
Ελάχιστο αλάτι

 

Για την επικάλυψη σοκολάτας:
100γρ κουβερτούρα
40γρ βούτυρο με γεύση καρύδα ή απλό

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση:
Στεγνώνουμε τα φασόλια όσο γίνεται, με μια πετσέτα. Τα χτυπάμε στο μούλτι για 1′ και μετά προσθέτουμε το αλεύρι και την ζάχαρη. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε μια βανίλια σε σκόνη, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε στη λαδόκολλα. Η γέμιση αρχικά είναι σαν άμμος, αλλά όταν την πλάθουμε, γίνεται σαν πλαστελίνη.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και καλύπτουμε τις μπουκιές, καλύτερα με ένα πινέλο κουζίνας ή με τα δάχτυλά μας, γιατί αν το βουτήξετε, μπορεί και να σπάσει!
Βάζουμε τις μπουκιές στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα!
Υ.Γ: Η γεύση του φασολιού δεν φαίνεται ΚΑΘΟΛΟΥ και είναι πολύ ωραία λύση για τα παιδιά που δεν θέλουν να φάνε όσπρια! Μπορείτε να καλύψετε τις μπουκιές με τριμμένη καρύδα ή ξηρούς καρπούς!

Φωτογραφία του χρήστη Χορτοφαγία & υγιεινή διατροφή.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *