Σοκολατένια κινόα για πρωινό, από την Madame Gâteaux και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα εύκολο και πολύ υγιεινό και δυναμωτικό σοκολατένιο πρωινό γεμάτο με υπερτροφές και πρωτεΐνη! Η συνταγή είναι κατάλληλη για vegans και άτομα που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη ή/και λακτόζη.

 

2-4 Μερίδες
30′
Χρόνος εκτέλεσης
1/5
Βαθμός δυσκολίας

 

 

Συστατικά
  • 300 γρ κινόα
  • 500 μλ γάλα αμυγδάλου ή και περισσότερο
  • 1-2 κτσ  κακάο ΙΟΝ (ή και περισσότερο, αν θέλουμε)
  • 100 γρ κουβερτούρα ΙΟΝ κλασική
  • Σιρόπι σφενδάμου, όσο θέλουμε, για το σερβίρισμα
  • Σμέουρα, μύρτιλα και μπανάνα, για το σερβίρισμα
Μέθοδος
  1. Σε ένα σουρωτήρι, ξεπλένουμε καλά την κινόα.
  2. Μεταφέρουμε την κινόα σε μια κατσαρόλα και την καβουρδίζουμε.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε, ώσπου να απορροφηθεί, περίπου για 20 λεπτά, αναλόγως και πόσο ρευστό ή πηχτό θέλουμε το μείγμα.
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά το κακάο μέσα στην κινόα.
  5. Σερβίρουμε την κινόα ζεστή, κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου. Στο σερβίρισμα, γαρνίρουμε με σιρόπι σφενδάμου, κομμάτια κουβερτούρας ΙΟΝ και φρέσκα φρούτα.
  6. Η κινόα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 μέρες, σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.

TIP:

Εάν δεν ακολουθούμε διατροφή vegan ή lactose free, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα αμυγδάλου με πλήρες γάλα, το σιρόπι σφενδάμου με μέλι και την κλασική κουβερτούρα με γάλακτος, αν το προτιμάμε.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://ionsweets.gr/recipe-items/sokolatenia-kinoa-gia-proino/

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *