Πεντανόστιμο κέικ:
- 5 πολύ ώριμες μπανάνες
- 360 γρ ζάχαρη καστανή
- 2 αυγά
- 120 γρ ηλιέλαιο
- 1 κ.τ.γ εκχύλισμα βανίλιας
- 340 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.τ.γ σόδα μαγειρική
- ½ κ.τ.γ κουταλάκι αλάτι
- 200 γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη ή δάκρυα σοκολάτας
– Για το γλάσο σοκολάτας:
- 250γρ. φουντούκια ψημένα
- 70γρ. ζάχαρη καρύδα
- 20γρ. κακάο σκόνη
- 1 κ.γλ. βανίλια
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κ.σ λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
- Πολτοποιούμε τις μπανάνες με τη ζάχαρη με ένα σύρμα χειρός ή με πιρούνι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, σόδα, αλάτι) και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Τέλος προσθέτουμε την κουβερτούρα.
- τοποθετούμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ.
- Η φόρμα μας να είναι στρογγυλή ή μακρόστενη 10χ30.
- Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
- Έπειτα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε.
Για την πραλίνα:
- Ψήνουμε για λίγο τα φουντούκια στο φούρνο, ώστε να είναι ζεστά.
- Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε στο multi και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.
- Η θερμότητα βοηθάει στο να θρυμματιστούν εύκολα και ομοιόμορφα.
- Κατόπιν, προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας, το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια και το λάδι καρύδας, φροντίζοντας να έχει ενσωματωθεί στην πάστα κάθε υλικό πριν προσθέσουμε το επόμενο.
- Η πραλίνα μας είναι έτοιμη! Απολαμβάνουμε αμέσως ή αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι (εντός ή εκτός ψυγείου).
Αφήστε μια απάντηση